17323 - Syrische zang
Soort cursus Nieuwe cursus
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 november 2017 t/m 19 november 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anass Habib
Prijs Derden: € 205,00 / Leden: € 195,00 / T/m 30 jaar: € 97,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers18
Uiterste inschrijfdatum16 november 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Syrië was de laatste jaren niet in het nieuws om de geweldig rijke muziekcultuur. Maar die is er wel! Er zijn veel verschillende stijlen en stromingen in het land. Dat kan ook bijna niet anders met zulke buren. De Syrische muziek werd en wordt beïnvloed door muziek uit Turkije, Irak, Libanon, Jordanië en Palestina. Daarnaast zijn ook Aramese kerkmuziek, Andalusische muziek en Byzantijnse gezangen belangrijke invloeden. De liedvormen zijn talrijk: dansliederen, improvisaties, liederen uit Egypte, liederen uit Andalusië en religieuze liederen. Tijdens deze workshop werken we aan een aantal liederen waar Anass uitgebreid uitleg over geeft. Let op: de voertaal van deze cursus is Engels! De docent verstaat wel Nederlands.

The forms of Syrian singing are: 

  • Dabka (dansliederen) 
  • Mawal: improvisatie op maqams (toonladders) met verschillende teksten in Syrische dialecten of soms in het klassiek Arabisch.. 
  • Taqtouqa: vorm die kwam uit Egypte en naar Syrië kwam aan het eind van de 19e eeuw... meer informatie
Reacties van cursisten

'Heel fijne docent, goed benaderbaar en bevraagbaar, zeer vriendelijk in de omgang, geduldig, prachtige stem, heel goed wandelend voorbeeld, inspirerend, enthousiasmerend, hooggeschoold'.
'Een sympathieke flexibele zeer muzikale docent'.
'Anass is heel vriendelijk en grappig, zingt prachtig en legt goed uit'.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie). ... meer informatie

image-5745619 _and_Shirin
Anass Habib

Anass Habib is geboren in Fez, Marokko in 1980. Hij zong al vanaf zijn 5de klassieke Arabische melodieën met zijn familie. Op zijn 12de gaf hij zijn eerste soloconcert in Fez. Hij studeerde in Syrië twee jaar klassieke Arabische zang, traditionele Syrische zang en middeleeuwse kerkmuziek uit het Midden-Oosten in het Arabisch, Aramees en Grieks. Hij vervolgde zijn zangstudie in Libanon bij Ghada Shbeir waar hij o.a. werkte aan zangtechnieken en Aramees en Byzantijnse repertoire. Daarna ging hij naar Parijs om te studeren bij Marie Keyrouz. Anass is nu een veelzijdig zanger van oude en klassieke Arabische muziek en specialist op het gebied van heel oude christelijke liederen en Aramees repertoire. Om zich ook als docent te bekwamen studeerde hij vervolgens in Lyon op het Cefededem Instituut, waar hij in 2014 zijn diploma behaalde als docent traditionele zang en percussie. Anass gaf concerten in Marokko, Syrië, Libanon, Turkije, Frankrijk, Luxemburg, Polen, Zuid-Afrika en Nederland. Met zijn warme, diepe stem en grote bereik is hij goed in staat emotie en toewijding uit te drukken. Zijn repertoire omvat liederen uit veel landen en beschavingen: van de grote Libanese diva Fairouz tot de Egyptische Oum Kalthoum en van de Syrische Sabah Fakhri tot de Libanese Marcel Khalife, van soufi gedichten tot maronitische (vroegchristelijke) melodieën en middeleeuwse Sefardische liederen uit Andalusië. Voor meer informatie kijk op zijn website.