Cursus


17326 - Arabische en Macedonische dansmuziek DUIZEND-EN-EEN-NACHT
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor INSTRUMENTALISTEN vanaf goede beginner (maximaal 1 pianist!) en maximaal 4 SOLOZANGERS (twee vrouwen en twee mannen) vanaf gemiddeld niveau die in staat zijn op het gehoor vanaf een opname een lied in te studeren.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 november 2017 t/m 19 november 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Ines Leijen
Prijs Derden: € 205,00 / Leden: € 195,00 / T/m 30 jaar: € 97,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum16 november 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Heb je zin om je op hartstochtelijke oriëntaalse dansen te storten? Deze swingende Arabische en Macedonische muziek leent zich uitstekend om je zwierig en elegant op te bewegen! Sheherazade vertelde de Sultan elke nacht een spannender verhaal (duizend-en-een nachten lang) om te voorkomen dat hij haar vermoordde. Het is dus zaak om zo boeiend en fascinerend mogelijk te musiceren. Maatsoorten: vierkwarts en zevenachtste. Melodieën: vaak in harmonisch-mineur toonladders, maar alles nog afgestemd op ons Westerse oor. We gaan vrij om met de partituur en maken ter plekke afspraken, die we ook weer kunnen veranderen. Er is ook ruimte om te (leren) improviseren. Naar keuze worden noten of akkoordschema's gelezen. Er is plaats voor enkele solozangers, die op het gehoor vanaf een opname een lied kunnen instuderen en niet terugschrikken voor vreemde talen... meer informatie

Reacties van cursisten

'Alleen maar lof. Ines deed het als begeleider en als dirigent heel goed'.
"Prima docent! Prettig, hoog tempo'.

 

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie). Hier kun je het bekijken.
Klik hier voor een geluidsopname en foto's van het Tango-orkest o.... meer informatie

1001-nacht
Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium, diploma (1e graads) in 1989. Als bijvakken koos zij piano en saxofoon en ook koordirectie en muziektheorie zijn belangrijke onderdelen bij deze studie. Aanvankelijk gaf zij vooral saxofoonlessen en losse workshops op het gebied van zang, ensemble, jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie. Zij specialiseerde zich in de 'wereldmuziek', aanvankelijk Braziliaanse muziek, later Cubaans (salsa) en weer later muziek uit de Balkan. Tegenwoordig dirigeert Ines vijf koren, en geeft workshops o.a. voor Stichting Buitenkunst en Huismuziek. Klik hier voor meer informatie.