Cursus


18427 - Stadsromances
Soort cursus Nieuwe cursus
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 24 mei 2018
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Dekenkapel in de Pieterskerk, Utrecht
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 75,00 / Leden: € 65,00 / T/m 30 jaar: € 32,50
N.B.: Prijs is inclusief lunch
Max. aantal deelnemers34
Uiterste inschrijfdatum15 mei 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In het Russische Keizerrijk van de achttiende eeuw, ontstond het liedgenre romance: sentimentele (klein)kunstliederen met zigeunerinvloeden en mooie toegankelijke melodieën. Wat de romance bijzonder maakt, is dat het genre nu nog waanzinnig populair is bij de doorsnee Rus, waardoor het repertoire steeds uitbreidt. De liederen hebben folkloristische, eenvoudige teksten en geven de ruimte aan zowel verfijnde als rauwe emoties. De stadsromance is een subgenre van de romance. Deze liederen ontstonden in de steden en zijn ook voornamelijk daar populair. Tatiana heeft een aantal liederen gekozen en gearrangeerd uit Russische en Georgische steden.

Deze cursus vindt plaats op een donderdag!

IMG_1712
Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.
'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.
'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.