Cursus


18306 - Scandinavische folk voor koor
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 april 2018 t/m 15 april 2018
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steenwijk
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 205,00 / Leden: € 195,00 / T/m 30 jaar: € 97,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers21
Uiterste inschrijfdatum09 april 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

ER IS NOG WEL PLAATS VOOR WIE ELDERS OVERNACHT. WIJ KUNNEN EEN SLAAPPLEK REGELEN IN EEN BUURTHOTEL.
De afgelopen decennia groeide de interesse in traditionele muziek. In veel landen leren musici opnieuw traditionele liederen en geven ze er hun eigen moderne draai aan. Een aantal artiesten maken Scandinavische folkmuziek opnieuw toegankelijk: Gjallarhorn (Zweedse en Finse moderne folk), Värttinä (een Finse volksmuziekgroep), Mari Boine (een Noorse Samizangeres) en vele anderen. Tijdens deze workshop zingen we moderne koorarrangementen van traditionele liederen uit Finland, Zweden en Noorwegen. Het zijn strakke ritmische composities in combinatie met mooie noordelijke folkmelodieën. Het repertoire is uitdagend, maar als je de liederen eenmaal in je vingers hebt, zijn het de mooiste voorbeelden van de koorkunst... meer informatie

Music MIx weekend November 2016 541
Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.
'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.
'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie).... meer informatie

Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.