18602 - Arrangeren voor vakmusici   GEANNULEERD
Soort cursus Vakmusici
Bestemd voor vakmusici, in overleg zijn ver gevorderde amateurs ook welkom
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 10.00-13.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Willem van Merwijk
Prijs Derden: € 295,00 / Leden: € 275,00 / T/m 30 jaar: € 137,50
Max. aantal deelnemers8
Uiterste inschrijfdatum06 februari 2018   

Een mooi arrangement voor een bepaalde bezetting is tegenwoordig niets bijzonders meer. Het vak arrangeren is een belangrijk onderdeel van de meeste conservatoriumopleidingen. Wie al een tijdje is afgestudeerd heeft vaak niet de kans gehad om te leren arrangeren. In de lespraktijk is de behoefte aan arrangementen op maat groot. In deze cursus leer je arrangeren voor een zelf te bepalen ensemble. Willem van Merwijk arrangeert onder andere voor Nederlands Blazers Ensemble, Nationaal Kinderkoor, Wouter Hamel en Janine Jansen en inventariseert vooraf bij elke cursist wat hij/zij graag wil leren. De arrangementen zijn in de les hoorbaar en je leert van elkaar. Om aan deze cursus mee te kunnen doen is basiskennis van muzieknotatieprogramma Finale of Sibelius een vereiste. Een laptop meenemen is handig, maar niet strikt noodzakelijk. Bij voldoende belangstelling organiseert Huismuziek een vervolgcursus.

Dit is een intensieve cursus voor maximaal acht deelnemers.

Dit is een link naar een ander geluidsfragment van een compositie van Willem van Merwijk voor inhuldiging H... meer informatie

Reacties van cursisten

'Uitstekende docent'.
'Prettige sfeer'.
'Docent heel goed, zeer vakkundig en ervaren, enthousiast en zeer communicatief, bereid om alles wat we aandroegen te behandelen. Gaf heel veel informatie en via mail was voortdurend contact mogelijk met vragen'.

Liedinterpretatie close up bladmuziek
Willem van Merwijk

Willem van Merwijk studeerde klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium bij Ed Bogaard, André Hemmers en Iwan Roth en behaalde daar zijn diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus en de aantekening Lichte Muziek. Hij is baritonsaxofonist en mede-oprichter van het Aurelia Saxofoon Kwartet (sinds 1982). Hij maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble (vn. alt en bariton).
Hij remplaceert in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Nederlandse radio-orkesten e.a. In het mede door hem opgerichte Blazers Ensemble van Bosnië en Herzegovina, de Winds of Change speelt hij sopraansax. Hij speelt op de volgende instrumenten:sopraansax: Selmer Serie III (mondstuk Selmer F) (sinds 2006); altsax: Buffet Crampon S2 (prototype) (mondstuk Selmer D) (sinds 1982); baritonsax: Selmer Superaction serie I (mondstuk Vandoren BL3) (sinds 1988). Kijk hier voor meer informatie.