18301 - Symfonie van een wonderkind
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor
hoboïsten, hoornisten, strijkers en een klavecinist die bereid is zijn eigen instrument mee te nemen, uit becijferde bas te lezen en de partij zelf kan becijferen... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 13 januari 2018 t/m 14 januari 2018
Tijd (-en) aanvang zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Mimi Mitchell
Prijs Derden: € 290,00 / Leden: € 260,00 / T/m 30 jaar: € 130,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Doorgaans kunnen we aan alle kamerwensen voldoen, maar we kunnen dit niet garanderen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum12 januari 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL VOOR CELLO en FAGOT!
Mozart was slechts elf jaar toen hij de zesde symfonie in F (KV 43) schreef, maar het stuk – vol passie en prachtige melodieën – klinkt alles behalve kinderachtig. Het talent van dit wonderkind is hoorbaar. We vegen het stof van dit onbekendere werk en laten het swingen. Met Mimi Mitchell, expert in de historische uitvoeringspraktijk, komt deze symfonie helemaal tot zijn recht. Een mooie gelegenheid voor oudemuziekfans om het klassieke repertoire in te duiken; en een leuke kans voor moderne instrumentalisten om de wereld van de oude muziek te beleven. Strijkers mogen een klassieke stok lenen. Zo’n stok is langer en zwaarder dan een barokstok en korter en lichter dan een moderne. Voorbereiding noodzakelijk. Op zondag spelen twee gast-dwarsfluitisten mee in het langzame middendeel.

 

Reacties van cursisten

'Wat een begenadigd docent! Haalde uit mij persoonlijk van alles dat ik nooit had vermoed te kunnen. De klank van de hele groep was zo enorm gegroeid na die anderhalve dag; we waren zelf verbaasd!'
'Docent is heel professioneel en een prettig persoon. Heel betrokken en zeer inspirerend!'
'Mimi doet het fantastisch, ze is heel inspirerend en ook nog eens heel gezellig buiten het spelen om. Ze weet het hele ensemble naar een hoger plan te tillen'.

ѕгту
Mimi Mitchell

Mimi Mitchell studeerde zowel musicologie als viool in haar geboorteland Amerika en kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam. Als medeoprichster van The Locke Consort won zij met dit ensemble eerste prijzen op concoursen in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. Mimi speelt met diverse vooraanstaande oude muziekensembles zoals In Stil Moderno en The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman in Nederland, Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel en Currende o.l.v. Erik Van Nevel in België. In haar musicologisch onderzoek heeft zij veel onbekende composities onder de aandacht gebracht en recentelijk is zij gepromoveerd op De herleving van de barokviool. Zij is een veelgevraagd gastspreker en docent voor o.a. lezingen en masterclasses in Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Mimi geeft les op het conservatorium van Amsterdam.