Cursus


18301b - J.S.Bach Orkestsuite 1
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor strijkers, 2 hoboïsten, 1 fagottist en een klavecinist of organist. Toonhoogte 440 Hz
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 08 november 2018 t/m 09 november 2018
Tijd (-en) aanvang donderdag 10.00 uur, einde vrijdag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Mimi Mitchell
Prijs Derden: € 295,00 / Leden: € 265,00 / T/m 30 jaar: € 132,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: de prijs is inclusief volpension. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Doorgaans kunnen we aan alle kamerwensen voldoen, maar we kunnen dit niet garanderen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum06 november 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL VOOR HOBO, FAGOT, CELLO, CONTRABAS en ORGEL/KLAVECIMBEL! Johann Sebastian Bachs Orkestsuite nr.1 in C groot (BWV 1066) voor strijkinstrumenten, twee hobo’s, fagot en klavecimbel is één van de vrolijkste stukken van deze meestercomponist. De suite begint met een Franse ouverture: een langzame opening gevolgd door een fuga, waarna een langzaam slot volgt. De daarop  volgende delen van de suite zijn alle dansen (destijds galanterieën genoemd): een Courante, een Gavotte, een Forlane, een Menuet, een Bourrée en een Passepied... meer informatie

A0
Reacties van cursisten

'Wat een begenadigd docent! Haalde uit mij persoonlijk van alles dat ik nooit had vermoed te kunnen. De klank van de hele groep was zo enorm gegroeid na die anderhalve dag; we waren zelf verbaasd!'
'Docent is heel professioneel en een prettig persoon. Heel betrokken en zeer inspirerend!'
'Mimi doet het fantastisch, ze is heel inspirerend en ook nog eens heel gezellig buiten het spelen om. Ze weet het hele ensemble naar een hoger plan te tillen'.

Mimi Mitchell

Mimi Mitchell studeerde zowel musicologie als viool in haar geboorteland Amerika en kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam. Als medeoprichster van The Locke Consort won zij met dit ensemble eerste prijzen op concoursen in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. Tevens speelt Mimi Mitchell met diverse vooraanstaande oude muziekensembles zoals In Stil Moderno en The Amsterdam Baroque Orchestra (o.l.v. Ton Koopman) in Nederland, Anima Eterna (o.l.v. Jos van Immerseel) en Currende (o.l.v. Erik Van Nevel) in België. Als gastspeler trad zij op met London Baroque en op renissanceviool met The Parley of Instruments in Engeland. Haar musicologisch onderzoek brengt vele onbekende composities aan het licht. Als veelgevraagd gastspreker en docent geeft zij lezingen en masterclasses in Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten.