Cursus


18322 - Bulgaarse zang
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 november 2018 t/m 18 november 2018
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Dessislava Stefanova
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum14 november 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Bulgaren worden geboren met muziek in het hart. Er zijn liederen voor elke gelegenheid zoals liederen van vreugde en ereliederen. Mensen die Bulgaarse muziek voor het eerst horen, worden geraakt door de immense kracht en vitaliteit ervan. Hoe voller het geluid, hoe krachtiger de zegen! De vurige, asymmetrische ritmes en ongebruikelijke harmonieën laten de ziel smelten. Bulgaarse zang wordt gekenmerkt door versieringen en het gebruik van dissonanten. We werken aan de Bulgaarse stemtechniek met speciale vocale oefeningen, aan de hand van meerstemmige liederen. De Bulgaarse docent Dessislava kan deze specifieke zangtechniek haarfijn uitleggen. De workshop is geschikt voor beginnende en gevorderde zangers. Beginners concentreren zich op het zingen van een melodie of een drone (een lang aangehouden toon); gevorderde zangers worden uitgedaagd om hun Bulgaarse geluid te ontdekken en hun borstregister op een nieuwe manier in te zetten... meer informatie

bulg
Reacties van cursisten

Dessi is erg goed, geweldig, fantastisch, top, met humor, inspirerend, enthousiast!

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie). Hier kun je het bekijken.
Klik hier voor een geluidsopname en foto's van het Tango-orkest o.l.v. Gerard van Duinen op de nieuwe locatie Fredeshiem in april 2015.... meer informatie

Dessislava Stefanova

Dessislava Stefanova groeide op met het zingen van de liederen van het inheemse Bulgarije. Op achttienjarige leeftijd was ze reeds een ervaren internationale uitvoerder van de Bulgaarse zang. Toen was zij al een professionele zangeres bij het zeer bekende Bulgarian National Folk Ensemble van Philip Koutev. Sinds 2000 woont ze in Engeland en geeft daar veel Bulgaarse workshops. Ze werkte mee aan verschillende filmsoundtracks.

Haar stem kan gehoord worden in films als: Troy, Gebroeders Grimm, Elizabeth, Ghostship, Altantis en Borat. Ze heeft in Londen haar eigen Bulgarian Choir. Dit koor was in 2006 winnaar van het prestigieuze BBC3 Radio Choir prijs.