18324 - Keltische volksmuziek
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor violisten, harpisten, (Ierse) trommelaars, blokfluitisten, tin whistle-spelers (low), dwarsfluitisten, doedelzakspelers (D- of C-stemming) en contrabassisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 november 2018 t/m 18 november 2018
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Annemarie de Bie
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum14 november 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL VOOR FLUIT EN BLOKFLUIT!
Houd jij van Keltische muziek? En ben je niet bang voor wat improvisatie naast bladmuziek? Dan is deze samenspelworkshop Ierse muziek iets voor jou! In deze workshop maak je samen met je medecursisten en de docent, de muziek voor het verhaal van de dappere Ierse monnik Brendaan. Rond vijfhonderd na Christus vertrekt hij uit Ierland, in een gammel kanootje van huiden en boomschors (een zogenaamde “curragh”), op zoek naar het beloofde land. Brengt Brendaan de geteisterde Ieren uiteindelijk naar Amerika, of is zijn reis een religieuze metafoor voor de zoektocht naar het paradijs? Die vraag blijft onbeantwoord.
Docent Annemarie neemt je graag bij de hand om deze legende vol avontuur, hoop en dappere harten in muziek te vangen. We gebruiken Airs (traditionele Ierse melodieën), Ierse dansmuziek, romantische oude harpmuziek en natuurlijk improvisatie om de zoektocht van Sint-Brendaan te verbeelden... meer informatie

Reacties van cursisten

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie). Hier kun je het bekijken.
Klik hier voor een geluidsopname en foto's van het Tango-orkest o.l.v. Gerard van Duinen op de nieuwe locatie Fredeshiem in april 2015.

 

klets
Annemarie de Bie

Annemarie de Bie is thuis in de Keltische volksmuziek van Ierland en Schotland. Ze is zangeres, fluitist en percussionist en speelt al jarenlang solo en in de formatie Fling en ging met deze band 7 jaar lang langs theaters, festivals en kerkjes in heel Nederland, Duitsland en België. Deze ervaring gecombineerd met veel reizen naar Ierland maken dat Annemarie kan putten uit een schat aan muzikale informatie die ze graag overbrengt aan anderen. Dit doet zij in workshops en privélessen. Annemarie is bekend van workshops zang, samenspel en Ierse trommel bij Huismuziek, Stichting Volksmuziek Nederland en al 13 jaar op Texel voor Iers op Texel. Kijk voor informatie op haar website.