Cursus


18325 - De klank van Australië, het bespelen van een didgeridoo   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor iedereen
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 november 2018 t/m 18 november 2018
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Simon Stiller
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum17 oktober 2018   

Er klinkt een mysterieus geluid in de Australische bossen. Zou het een groot wild dier zijn? Nee, het is een Aboriginal, die op zijn didgeridoo speelt! De didgeridoo is een instrument dat uit een pijp en een mondstuk bestaat; één van de oudste manieren om een instrument vorm te geven. Men bespeelt het instrument met de lippen, zoals bij een koperinstrument. In deze workshop heb je de kans om een didgeridoo te leren bespelen. Je hebt geen ervaring met het instrument nodig. We gaan samen aan de basisspeeltechniek werken en verschillende klankvariaties ontwikkelen, bijvoorbeeld het gebruik van de stem tijdens het spelen. Ook als je geen koperinstrument bespeelt, ben je dus van harte welkom! Een basisgevoel voor ritme is natuurlijk altijd een pre... meer informatie

Naamloos
Simon Stiller

Simon Stiller, geboren in Neuss (Duitsland), begon op achtjarige leeftijd tenorhoorn te spelen. Drie jaar later stapte hij over naar de trombone. In zijn jeugdjaren speelde hij in verschillende harmonieorkesten maar ook in jazz- en popbands. In 2018 studeerde hij af op het Conservatorium in Arnhem met hoofdvak trombone bij Jilt Jansma en Wolter Wierbos. Als bijvak studeerde hij trompet bij Angelo Verploegen. Simon is vast lid van de Duitse band Betrayers of Babylon en heeft ook ervaring opgedaan bij het Nederlandse Broken Brass Ensemble. Met verschillende projecten tourde hij door Engeland, Duitsland en Nederland. Door zijn interesse in muziek uit de hele wereld ontdekt hij steeds nieuwe instrumenten en klanken, zoals bijvoorbeeld de didgeridoo.