Cursus


18314b - Niels Gade Octet voor strijkers
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats of extra cursus.
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor 3 violisten, 2 altviolisten en 2 cellisten vanaf gevorderd niveau
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 24 november 2018 t/m 25 november 2018
Tijd (-en) aanvang zaterdag 10.00 – einde zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Miranda Rademaker
Prijs Derden: € 325,00 / Leden: € 295,00 / T/m 30 jaar: € 147,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: de prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers7
Uiterste inschrijfdatum22 november 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Deze cursus wordt nog een tweede keer aangeboden in mei 2019!

Na het succesvolle weekend met het Octet van Mendelssohn vorig seizoen, kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven! Gekozen is voor het Octet uit 1849 van de Deense componist Niels Gade (1817-1890), een tijdgenoot en goede bekende van Mendelssohn. Mendelssohn dirigeerde ooit de Eerste symfonie van Gade, en omgekeerd verzorgde Gade de première van het beroemde vioolconcert van Mendelssohn. Gade is bij het schrijven van zijn Octet duidelijk beïnvloed door Mendelssohn. Het is een vrolijk, zonnig, afwisselend en uitdagend werk voor exact dezelfde bezetting: vier violen, twee altviolen en twee celli... meer informatie

Frans Eppink 11
Reacties van cursisten

alleen maar lof over de manier waarop zij het lesgeven en het spelen van de zware solopartij combineerde, en tegelijk een leuke sfeer in het geheel bracht.

Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Ze werd aangenomen op de jongtalentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg vioolles van Qui van Woerdekom. Na haar middelbare school vervolgde ze haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij Vakir en Stichting Kamermuziekcontact. Ze werkt ook graag met mensen die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam zelfs leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.