Cursus


18410b - Kerstliederen uit Occitanië, Catalonië, Baskenland en Galicië DEN HAAG
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 07 december 2018
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Waalse kerk, Den Haag
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 75,00 / Leden: € 65,00 / T/m 30 jaar: € 32,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers35
Uiterste inschrijfdatum05 december 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Rond Kerstmis klinken, van Toulouse tot Santiago de Compostela, aan beide zijden van de Pyreneeën dus, schitterende kerstliederen. Van Kerstavond (Nochebuena) tot  Driekoningen (Epiphany) zingen Occitaniërs, Catalanen, Basken en Galiciërs hun heilige en seculiere kerstliederen. Uit deze kerstliedjes koos docent Tatiana Lina een gevarieerd repertoire in verschillende talen. Een scala aan ritmes en melodieën komt aan bod. We zullen de traditionele liederen in moderne koorarrangementen zingen. Voorbereiding noodzakelijk.  

 

IMG_1751
Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.
'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.
'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.