Cursus


193060 - Schatkist wereldmuziek: Georgische polyfonie
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 30 maart 2019 t/m 31 maart 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Georgische polyfonie staat op de lijst ‘Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid’, en dat is niet voor niets zo! Georgië heeft een rijke, springlevende vocale traditie, die behoort tot de oudste polyfone (c.q. meerstemmige) tradities van de christelijke wereld. De muziek is rijk aan scherpe dissonanten, verrassende modulaties en ongebruikelijke toonsoortveranderingen. In deze workshop zingen we religieus en wereldlijk repertoire en verdiepen we ons in het karakter en de kleur van de traditionele klank. Ook besteden we aandacht aan het samen zingen. Liederen uit Oost-Georgië en West-Georgië verschillen van elkaar. In Oost-Georgië soleren twee bovenstemmen over een lagere stem die flexibele lange tonen zingt... meer informatie

IMG_1759
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.