Cursus


193070 - Pergolesi Stabat Mater voor vrouwenkoor
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor ZANGERS sopranen, mezzosopranen, alten en countertenoren
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 30 maart 2019 t/m 31 maart 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Wilfred Reneman
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOOR VOOR ALTEN en MEZZOSOPRANEN!
Tijdens het Music Mixweekend is er een tweedaagse workshop over het Stabat Mater Dolorosa van Giovanni Battista Pergolesi: de klaagzang van Maria, die toeziet hoe haar zoon sterft aan het kruis. Deze bekende en prachtige compositie bestaat uit twaalf delen en is geschreven voor sopraan- en altstem en strijkorkest. De tekst is erg vaak op muziek gezet; de compositie van Pergolesi valt op door de rijke variatie in expressie. Het openingsdeel met de opstapelende dissonanten is zeer bekend en geliefd.

We zullen twee dagen intensief werken aan deze prachtige muziek. Dit doen we op zaterdag met ondersteuning van Hannah Tomasini op piano en op zondag met Ellen Zijm op accordeon... meer informatie

Pergolesi
Wilfred Reneman

Wilfred Reneman (1955) studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. Ook volgde hij compositielessen bij Willem Frederik Bon en studeerde hij zang (countertenor) bij Harry Geraerts, Simon Schouten en Pierre Mak. Naast zijn werkzaamheden als muziekdocent in het volwassenenonderwijs, dirigeert Wilfred Reneman diverse koren. Zo leidde hij het studentenkoor Gica gedurende meer dan tien jaar. Het Gronings Close-Harmony Koor Bon Ton stond vanaf de oprichting in 1986 tot 2007 onder zijn leiding. Van 2002 tot 2013 dirigeerde hij  het popkoor Sing and Swing uit Hoogezand. Sinds 2008  staat ook het kamerkoor TenToon onder zijn leiding. Momenteel dirigeert hij het vrouwenkoor Femmes Cabales in Peize en het Studentenpopkoor Estrellas. Dat laatste koor behaalde in februari 2014 de eerste plaats op het Popkorenconcours in Steenwijk en in 2015 de derde plaats op het BALK TOPfestival in Rotterdam. En in november 2017 zelfs de eerste prijs! Het Vocaal Ensemble Groningen realiseert al meer dan 25 jaar succesvolle projecten met uitsluitend muziek uit Middeleeuwen en Renaissance o.l.v. Wilfred Reneman. Het koor gaat regelmatig in de herfstvakantie op reis om zich op een mooie locatie een week lang onder te dompelen in de oude muziek en daarna concerten in de omgeving te verzorgen. Het koor bezocht op die manier onder meer Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Catalonië en Italië.