Cursus


195013 - HET ZANGERSKOMPAS vanaf level 4 Groningen   GEANNULEERD
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 3: 26 januari 2020
4: 29 maart 2020
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Prins Claus Conservatorium, Hanze Hogeschool, Groningen
Docent(-en) Wilko Brouwers
Prijs Derden: € 295,00 / Leden: € 270,00 / T/m 30 jaar: € 135,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers14
Uiterste inschrijfdatum02 september 2019   

Huismuziek gaat de uitdaging aan en nodigt koorzangers uit om hun muzikale basis voor het zingen in een koor te vergroten!
In Nederland zingen ontelbaar veel mensen met ontzettend veel plezier in koren. De meesten doen dat zonder veel training of opleiding vooraf. Een koorrepetitie biedt niet altijd de tijd en mogelijkheid om op alle facetten van het zingen in een koor in te gaan. Toch kan het enorm verrijkend (en leuk!) zijn om je als koorzanger wat extra muzikale vaardigheden eigen te maken. En dat is precies waartoe HET ZANGERSKOMPAS in het leven is geroepen!
HET ZANGERSKOMPAS omvat een scholing van zeven dagen, verspreid over twee seizoenen, waarbij op elke dag één level doorlopen wordt. We gaan dieper in op vocale vaardigheden als: zingen met ademsteun, zingen met resonans, de vorming van de klinkers met hun vele kleurvariaties, en de vorming van de medeklinkers met hun karakteristieken... meer informatie

vrouwenkoor
Reacties van cursisten

'Mede vanwege Wilko ben ik naar de cursus gegaan; dat zegt genoeg, dunkt me.'

'Ik vond de afwisselingen (zitten/staan, luisteren/zingen, informatie tot je nemen/even iets doen etc.) erg prettig.'

'De docent is enthousiasmerend en duidelijk een expert, maar weet ook in korte tijd veel over te dragen.'

Wilko Brouwers

Wilko Brouwers is koordirigent, componist en muziekpedagoog. Hij dirigeert onder andere het Strijps Kamerkoor (Eindhoven) en de Gregoriaanse Kring Utrecht. Hij is sinds 15 jaar docent gregoriaans tijdens het jaarlijkse Sacred Music Colloquium in de Verenigde Staten. Wilko Brouwers is tevens hoofd van de koordirectieopleidingen aan het Utrecht Centrum voor de Kunsten.