Cursus


203080 - Klezmerorkest
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor instrumentalisten (niet voor blokfluitisten en diatonische accordeonisten)
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 maart 2020 t/m 22 maart 2020
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Jaap Mulder
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum21 december 2019   Schrijf je in voor deze cursus

VOL VOOR KLARINET! Klezmermuziek is een mengeling van Joodse muzikale tradities als de synagogale zangtraditie, de Joodse bruiloftsrituelen en allerlei volksmuziekstijlen uit de landen waar Joodse musici verbleven. Er zitten bijvoorbeeld Turkse ritmes, zigeunertoonsoorten en Roemeense melodieën in. De muziek is virtuoos én melancholiek, alle emoties en gebeurtenissen van het leven klinken erin door. In deze workshop maak je kennis met het repertoire en de verschillende stijlkenmerken. We werken aan het verdelen van muzikale lijnen, het aanbrengen van dynamiek en het aanpassen van de instrumentatie en muzikale expressie, zodat het verhaal in de muziek naar boven komt... meer informatie

E-news
Reacties van cursisten

'Professionele en enthousiasmerende docent, een topper!'

'Zo'n dirigent zou ik altijd wel willen'.

Prima, een topper, vriendelijk, professioneel, enthousiasmerend (7*) Ik zou zo’n dirigent altijd wel willen Wars van theorie Prima, een topper, vriendelijk, professioneel, enthousiasmerend (7*)Ik zou zo’n dirigent altijd wel willen
Jaap Mulder

Klarinettist Jaap Mulder is in 1988 een van de oprichters van wereldmuziekorkest Di Gojim. Al sinds 1984 houdt hij zich bezig met Jiddische cultuur en Balkanmuziek. Als klarinettist behoort hij tot de top van Europa en geeft regelmatig lezingen en workshops op conservatoria en muziekscholen. Sinds 1993 maakt hij voorstellingen voor het basisonderwijs waarin het luisterplezier voorop staat. Jaap Mulder ontwikkelt muziektheatervoorstellingen op basis van wereldmuziek, maakt filmmuziek heeft zich bij de ontwikkeling van de Nederlandstalige programma's van Di Gojim ontpopt als tekstschrijver en componist. Als acteur stond hij naast Bodil de la Parra in een stuk van Judith Herzberg dat werd geregisserd door Frans Weisz. Hij is multi-instrumentalist en bespeelt naast de klarinet ook de bugel, ventieltrombone, tuba, cello, accordeon, piano en mandoline. Met Di Gojim speelt hij in alle theaters van Nederland en op festivals in o.a. Frankrijk, Israël, Duitsland, Polen, Oostenrijk, USA, Spanje en Hongarije.
Jaap speelde samen met oa. Frank London, Bente Kahan, Jan Rokita en Shura Lipovsky en was tijdens het seizoen 2006-2007 muzikant bij het Internationaal Danstheater. In 2008 startte hij de samenwerking met naamgenoot en cabaretier Jaap Mulder in: ‘Hoera het is een Jaap Mulder’, ‘Wompeldons’ en ‘Alles wat je wilt’. In 2012 maakte hij twee documentaires over zijn muziek in Israël en Nederland. Zelf schreef en produceerde hij de voorstellingen Schuim, Roots, Glanzberg en in 2013 ‘Vysotsky, hartstochtelijke lastpost’. Voor meer informatie klik hier.