203080 - Klezmerorkest   GEANNULEERD
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor instrumentalisten (niet voor blokfluitisten en diatonische accordeonisten)
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 maart 2020 t/m 22 maart 2020
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Jaap Mulder
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum16 maart 2020   

GEANNULEERD WEGENS HET CORONAVIRUS!
Klezmermuziek is een mengeling van Joodse muzikale tradities als de synagogale zangtraditie, de Joodse bruiloftsrituelen en allerlei volksmuziekstijlen uit de landen waar Joodse musici verbleven. Er zitten bijvoorbeeld Turkse ritmes, zigeunertoonsoorten en Roemeense melodieën in. De muziek is virtuoos én melancholiek, alle emoties en gebeurtenissen van het leven klinken erin door. In deze workshop maak je kennis met het repertoire en de verschillende stijlkenmerken. We werken aan het verdelen van muzikale lijnen, het aanbrengen van dynamiek en het aanpassen van de instrumentatie en muzikale expressie, zodat het verhaal in de muziek naar boven komt. De docent hecht grote waarde aan de nesjomme, de bezieling waarmee gemusiceerd wordt. Voor deze workshop is een redelijke beheersing van je instrument een voorwaarde. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

.. meer informatie

Reacties van cursisten

'Professionele en enthousiasmerende docent, een topper!'

'Zo'n dirigent zou ik altijd wel willen'.

Prima, een topper, vriendelijk, professioneel, enthousiasmerend (7*) Ik zou zo’n dirigent altijd wel willen Wars van theorie Prima, een topper, vriendelijk, professioneel, enthousiasmerend (7*)Ik zou zo’n dirigent altijd wel willen
E-news
Jaap Mulder

Jaap Mulder is een van de oprichters van Klezmerband Di Gojim en geeft regelmatig lezingen en workshops op conservatoria en muziekscholen. Hij is multi-instrumentalist en bespeelt naast de klarinet ook de trompet, ventieltrombone, tuba, saxofoon, accordeon en mandoline. Met Klezmer Band Di Gojim speelde hij in alle theaters van Nederland en op festivals in Frankrijk, Israël, België, Duitsland, Polen, USA, Spanje, Turkije, Mexico en Hongarije.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: