Cursus


194100 - Engelse en Keltische Christmas carols UTRECHT
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 12 december 2019
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Dekenkapel in de Pieterskerk, Utrecht
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 80,00 / Leden: € 70,00 / T/m 30 jaar: € 35,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers32
Uiterste inschrijfdatum11 december 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL voor ALT. De liedjes die we als Christmas Carols kennen, zijn van oorsprong heidense liederen die gezongen werden rond de zonnewende. ‘Carol’ betekent eigenlijk dans of lied van lof en vreugde. Pas later werden carols in de kerk (in het Latijn) gezongen en specifiek geassocieerd met Kerstmis. De eerste carols in het Engels verschenen in het begin van de 15e eeuw. De traditie van het carol-zingen overleefde de puriteinse tijd en werd opnieuw populair onder Queen Victoria, toen veel nieuwe carols werden geschreven.

Door het vele herhalen en commercieel gebruiken in de kersttijd, verliezen de bekendste carols soms hun charme voor moderne koorzangers... meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.

'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.

'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

vrouwenkoor (2)
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.