Cursus


203120 - Schubert en Respighi voor blazers
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor dubbel blaaskwintet, twee extra dwarsfluiten, twee extra besklarinetten, twee basklarinetten (of een alt- en een basklarinet)
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 januari 2020 t/m 19 januari 2020
Tijd (-en) zaterdag 10.00- zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Kees van der Harst
Prijs Derden: € 300,00 / Leden: € 280,00 / T/m 30 jaar: € 140,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum18 oktober 2019   Schrijf je in voor deze cursus

alleen nog plaats voor HOORN! Als Schubert net als Dvorak en Mozart een dubbel blaaskwintet geschreven zou hebben, dan was dit stuk vast in het rijtje ‘meest geblazen stukken ooit’ terecht gekomen!
In dit weekend staat muziek centraal die een aanvulling is op het bestaande repertoire voor (gemengd) blaasensemble. We spelen muziek van Schubert en Respighi. Beiden schreven prachtige partijen voor blazers in hun symfonieën, maar helaas geen werk voor groot blaasensemble.
Verne Reynolds bewerkte al eens vier pianostukken van Schubert. Het resultaat was de Little Symphony for Winds: een suite voor dubbel blaaskwintet. Speciaal voor dit weekend arrangeerde docent Kees van der Harst deze suite, zodat meer fluiten, klarinetten en basklarinetten mee kunnen spelen... meer informatie

klarinettist en fagottist
Kees van der Harst

Kees van der Harst studeerde klarinet aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem en aan de Messiaen Academie te Enschede bij Reinier Hogerheijde en André Kerver. Daarnaast studeerde hij aan muziekacademies in het buitenland, zoals de Accademia Musicale Chigiana (Siena, Italië), Konturen (Brühl, Duitsland) en Ticino Musica (Lugano, Zwitserland). Kees volgde masterclasses bij talloze vooraanstaande musici, waaronder Wenzel Fuchs, Nele Delafonteyne, Walter Boeykens, Antony Pay, Sabine Meyer, Reiner Wehle, Tara Bouman en Michel Marang. Hij is eerste klarinettist in Het Wassenaer Consort en in Filharmonie Noord. Ook speelt hij in uiteenlopende producties, van schoolconcerten en muziektheater tot opera, bij gezelschappen zoals het Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest, Muziektheater de Plaats, Theatergroep Kwatta, en Orkest de Ereprijs. In 2004 begon Kees aan de opleiding tot dirigent bij Harry Jansen (bijvak HAFA-directie). Door zijn werk als uitvoerend musicus in Nederlandse professionele orkesten heeft Kees veel vakmanschap kunnen afkijken bij bekende dirigenten zoals Ed Spanjaard, Marc Soustrot, Tan Dun, Michael Collins en David Lévi. Onder de hoede van maestro Robert Houlihan (Advanced Conducting Ireland) bouwt Kees zijn vaardigheden als dirigent verder uit. Kees is sinds 2014 dirigent van het Gronings kamerorkest Clemens Schröner, en sinds 2017 ook van het Noord-Drents kamerorkest Divertimento (Assen) en van het Arnhemse ensemble voor moderne muziek Athok. Met deze ensembles speelt Kees naast de bekende muziekwerken uit het klassieke repertoire ook veel onbekende stukken, die indien nodig door Kees worden gearrangeerd. Kees is bestuurslid van Filharmonie Noord en geeft klarinetles in Assen, Deventer, Beekbergen, Loenen en Arnhem.