Cursus


223020 - 'Hush no more', opera highlights van Purcell
Soort cursus Koor en instrumentaal ensemble
Bestemd voor zangers SATB en strijkers, blokfluitisten en een organist of klavecinist. ALLEEN NOG PLAATS VOOR EEN SOPRAAN EN EEN TENOR
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 07 mei 2022 t/m 08 mei 2022
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Kees Hilhorst, Marjolein Berkvens
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 300,00 / Leden: € 280,00 / T/m 30 jaar: € 140,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers34
Uiterste inschrijfdatum05 mei 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Voor deze cursus is een keuze gemaakt uit de fantasievolle opera’s van Henry Purcell (1659-1695). Hij schreef, met enorm esprit en grote vindingrijkheid, toegankelijke muziek voor o.a. koor en instrumentaal ensemble. De gekozen koordelen met orkest komen uit de opera’s The Fairy Queen (die losjes gebaseerd is op het toneelstuk A Midsummer Night’s Dream van Shakespeare), Dido and Aeneas (gebaseerd op de Aeneis van Vergilius) en Dioclesian (op een libretto van Thomas Betterton). Dido and Aeneas en Dioclesian hebben beide, met respectievelijk een koningin en een profetes een sterke vrouw in de hoofdrol.
Uit The Fairy Queen spelen we ‘Now join your warbling voices all’ en ‘Hush, no more’... meer informatie

Reacties van cursisten

'Het was mijn derde cursus met Kees en Marjolein. Ik vind ze hele prettige docenten, met veel kennis van zaken, ook over de stukken die worden uitgevoerd en de componisten.'
'Ze hebben beiden een diepe indruk op mij gemaakt: muzikaal, bevlogen en vrolijk'.
'Beiden goed, prima samenwerking, deskundig en bevlogen, ze inspireren, zijn enthousiast en goed benaderbaar'.

Henry_Purcell
Kees Hilhorst

Kees Hilhorst is professioneel violist en barokviolist. Hij leidde voorstellingen van Bastien en Bastienne van Mozart, La Serva Padrona van Pergolesi en Brandenburgse concerten in Amsterdam-Zuid-Oost. Op de universiteiten van Christchurch en Dunedin gaf hij lezingen en masterclasses barokviool. Kees speelt in diverse barokorkesten zoals Le Chardon, Esprit Consort, Brabantsch Muzyk Collegie, Florilegium Musicum en the Northern Consort. Kees gaf 17 jaar lang les op de muziekscholen van Zaltbommel, Amsterdam-Zuid-oost en Veenendaal. Momenteel heeft hij privé lespraktijk in Arnhem. Naast zijn drukke barokprogramma houdt hij zich bezig met hedendaagse muziek en wandelen.

Marjolein Berkvens

Marjolein Berkvens is voornamelijk werkzaam als zangdocent in de omgeving van Arnhem. Ze geeft al jaren met veel plezier les als privé docente aan volwassenen en jongeren. Voor kinderen richtte zij in 2003 Zangschool Spelenderwijs op. Daarnaast was zij jarenlang dirigent van een vrouwenkoor en een kamerkoor. Als soliste is ze te horen bij koorconcerten, met een klein barokensemble of met liederen. Meer informatie op de website van Marjolein.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: