205050 - Basiscursus continuo spelen voor toetsenisten   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor toetsenisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Tijd (-en) 10.30-15.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Pauline Schenck
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 180,00 / T/m 30 jaar: € 90,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum19 juli 2020   

Continuo spelen is een fantastische manier om je instrument te leren kennen!
In deze tweedaagse basiscursus leer je de beginselen van het spelen van een becijferde bas. Je ervaart hoe je de cijfers die bij een enkele baslijn staan, omtovert tot een volwaardige begeleiding op je instrument. De cursus is bestemd voor klavecinisten, organisten en pianisten. Als voor jou het spelen van akkoorden in de linker- en rechterhand technisch geen probleem meer is en je vertrouwd bent met termen als terts, kwint, sext en octaaf, dan kun je meedoen! De cursus is ook interessant voor gevorderde spelers die tot nu toe van uitgewerkte partijen speelden.
We zullen in de groep o.a. oefenen met allerlei ‘grounds’ (muziekvorm waarbij de melodie varieert, terwijl de bas hetzelfde blijft) en al improviserend de mogelijkheden van ons instrument verkennen.
Het doel van deze cursus is alleen van een baslijn te durven spelen!
Je ontvangt van de docent een hand-out met informatie en oefeningen... meer informatie

Falcone Concert Peri
Pauline Schenck

Pauline Schenck studeerde klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Anneke Uittenbosch en Ton Koopman. Veel inspiratie putte zij onder meer ook uit de begeleidingsklassen bij zanger Max van Egmond. Na haar studie woonde Pauline geruime tijd in Zweden, waar ze behalve als klavecinist ook werkte als coach van zangers en als docent barokke uitvoeringspraktijk aan de muziekhogeschool van Hjo. In Zweden verdiepte zij zich ook in het orgelspel. Zij was enige jaren cantor van het prachtige barokkerkje van Brämhult. Terug in Nederland bouwde Pauline Schenck in Arnhem een bloeiende lespraktijk op; met veel plezier draagt ze haar kennis van het klavecimbel- en continuospel over op haar leerlingen. Ze coacht ook een aantal barokensembles.
Pauline is als klavecinist actief in vele kamermuziekformaties, zoals La Forlana (traverso, barokcello en klavecimbel), Les Basses Unis (gamba, barokcello en klavecimbel), Perles Sonores (altviool, trompet en klavecimbel/orgel) en The Great Charm (blokfluiten en b.c)  Daarnaast is zij een veelgevraagd continuospeler (klavecimbel en kistorgel) bij koren en orkesten en is zij vast verbonden aan het Van Wassenaerconsort.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: