BouwerskontaktHet Bouwerskontakt is opgericht in 1974 en maakt onderdeel uit van Huismuziek. Het Bouwerskontakt heeft als doelstelling het uitwisselen, beschikbaar stellen, uitbreiden en verspreiden van kennis en ervaring over het bouwen van muziekinstrumenten. Dit op niet-commerciële basis en in principe door leden voor leden en potentiële leden. Het Bouwerskontakt heeft momenteel 350 leden, waaronder een groot aantal hobbyisten, maar ook diverse semiprofessionele en professionele bouwers. De Bouwbrief is het kwartaalblad van Bouwerskontakt, vol met artikelen over het bouwen van muziekinstrumenten. Bouwleden van Huismuziek krijgen het blad per post toegezonden en kunnen bouwcursussen volgen voor de ledenprijs. Bij Bouwerkontakt zijn ook publicaties en bouwtekeningen te koop. Bouwlid worden? Klik hier.
Word lid van het Platform Bouwerskontakt op Facebook om ervaringen en informatie uit te wisselen.

WEBINARS onderhoud muziekinstrumenten

7 april              Klavecimbelonderhoud door Jef Van Boven
Heb jij ook zo’n prachtig klavecimbel staan en laat je voor het onderhoud altijd een ‘mannetje’ komen? Zelf je instrument onderhouden is misschien makkelijker dan je denkt, bespaart geld en is ook nog eens goed voor je band met dat ‘ding’. Jef Van Boven kan het weten, hij bouwt al zo’n dertig jaar klavecimbels, de laatste jaren in samenwerking met Museum Vleeshuis in Antwerpen, waar hij kopieën bouwt van historische instrumenten die het museum in de collectie heeft. In dit webinar vertelt hij je wat je zelf kunt doen om je klavecimbel in topconditie te houden. Hij behandelt de volgende onderwerpen: het plaatsen van snaren, plectra en dempers, intoneren, en het verwijderen van stof tussen de snaren. Als er nog tijd over is, vertelt hij nog iets over het verschil tussen een virginaal en een klavecimbel.

21 april            Hoorn: praktische tips en onderhoud door Kirsten Jeurissen
oWil je meer weten over de hoorn, het onderhoud, het repertoire en speeltips? Kirsten Jeurissen doet een boekje open tijdens dit webinar. Ze gaat in op onderhoudsvragen als welke olie gebruik ik voor welk onderdeel en hoe zorg ik dat de ventielen van mijn hoorn na de zomer niet muurvast zitten? Daarnaast geeft ze praktische tips over veilige hoornkoffers en -tassen en deelt ze haar ervaringen met spelen in kamermuziekensembles. Er is ook tijd om vragen van deelnemers te beantwoorden

Op 26 mei volgt een webinar over FAGOT en op 23 juni over SAXOFOON. Meer informatie volgt.

Tijden: 20.00-21.00 uur
Prijs: derden € 10, Huismuziekleden € 5 (alle lidmaatschappen). Je kunt kiezen tussen deelnemen of het webinar terugzien. De link voor terugkijken blijft twee weken geldig. Wil je allebei? Dan is de prijs: derden € 12,50 en leden € 7,50. Je ontvangt een betaalverzoek.
Bekijk het complete online aanbod van Huismuziek hier.