Bouwerskontakt


Submenu's onder Bouwers: Bouwgroepen, Cursussen, Bouwbrief, Agenda, Werkplaats, Publicaties, Specials, Links

Het Bouwerskontakt is opgericht in 1974 en maakt onderdeel uit van Huismuziek. Het Bouwerskontakt heeft als doelstelling het uitwisselen, beschikbaar stellen, uitbreiden en verspreiden van kennis en ervaring over het bouwen van muziekinstrumenten. Dit op niet-commerciële basis en in principe door leden voor leden en potentiële leden.
Het Bouwerskontakt heeft momenteel 350 leden, waaronder een groot aantal hobbyisten, maar ook diverse semiprofessionele en professionele bouwers. Individueel of in cursusverband bouwen zij historische en moderne instrumenten zoals gitaren, violen, klavecimbels, orgels, draaiorgeltjes, dwarsfluiten en blokfluiten. Sommige bouwers houden zich bezig met reconstructies van verloren gegane instrumenten of experimenteren met geheel nieuwe technieken en klanken.
Ben je geïnteresseerd in het ontstaan van Bouwerskontakt? Bestel hier de jubileumbundel Huismuziek, 70 jaar en springlevend waarin 6 artikelen Bouwers in beeld. Bouwerskontakt heeft ook een eigen youtubekanaal, klik hier.
De Bouwbrief is het kwartaalblad van Bouwerskontakt, vol met artikelen over het bouwen van muziekinstrumenten. Bouwleden van Huismuziek krijgen het blad per post toegezonden en kunnen bouwcursussen volgen voor de ledenprijs. Bij Bouwerkontakt zijn ook publicaties en bouwtekeningen te koop. Bouwlid worden? Klik hier.
Word lid van het Platform Bouwerskontakt op Facebook om ervaringen en informatie uit te wisselen.

WEBINARS onderhoud muziekinstrumenten
Wil je een webinar terugzien? Dat kan. Keuze uit onderhoud van blokfluit, dwarsfluit, fagot, hoboriet, klavecimbel, klarinet, saxofoon en strijkinstrumenten (viool, altviool en cello). Mail ons.
Prijs: derden € 10, Huismuziekleden € 5 (alle lidmaatschappen).