BouwerskontaktHet Bouwerskontakt is opgericht in 1974 en maakt onderdeel uit van Huismuziek. Het Bouwerskontakt heeft als doelstelling het uitwisselen, beschikbaar stellen, uitbreiden en verspreiden van kennis en ervaring over het bouwen van muziekinstrumenten. Dit op niet-commerciële basis en in principe door leden voor leden en potentiële leden. Het Bouwerskontakt heeft momenteel 350 leden, waaronder een groot aantal hobbyisten, maar ook diverse semiprofessionele en professionele bouwers. De Bouwbrief is het kwartaalblad van Bouwerskontakt, vol met artikelen over het bouwen van muziekinstrumenten. Bouwleden van Huismuziek krijgen het blad per post toegezonden en kunnen bouwcursussen volgen voor de ledenprijs. Bij Bouwerkontakt zijn ook publicaties en bouwtekeningen te koop. Bouwlid worden? Klik hier.
Word lid van het Platform Bouwerskontakt op Facebook om ervaringen en informatie uit te wisselen.

WEBINARS onderhoud muziekinstrumenten
Wil je een webinar terugzien? Dat kan. Keuze uit onderhoud van blokfluit, dwarsfluit, fagot, hoboriet, klavecimbel, klarinet en strijkinstrumenten (viool, altviool en cello). Mail ons.

Saxofoononderhoud op 23 juni door Yasmin Sollie
De saxofoon is een van de meest bespeelde blaasinstrumenten. Maar wat heb je nou eigenlijk in handen? Zorg je optimaal voor je instrument of kan je misschien nog meer doen? De saxofoon is een kwetsbaar instrument en heeft vele kleppen die ‘samenwerken’ met elkaar. De afstelling van die kleppen is cruciaal. Hoe herken je of de afstelling goed is? Wanneer is je sax toe aan onderhoud en wat kan je zelf doen? In dit webinar geeft Yasmin antwoord op deze vragen én jouw eigen vragen over je saxofoon. Samen bekijken we de sax, het mondstuk, het riet en de rietbinder. Tijden: 20.00-21.00 uur
Prijs: derden € 10, Huismuziekleden € 5 (alle lidmaatschappen). Je kunt kiezen tussen deelnemen of het webinar terugzien. De link voor terugkijken blijft twee weken geldig. Wil je allebei? Dan is de prijs: derden € 12,50 en leden € 7,50. Je ontvangt een betaalverzoek.
Bekijk het complete online aanbod van Huismuziek hier.