Informatie over cursusinschrijving 

Inschrijven en wat gebeurt daarna
Ga naar cursusprogramma en klik op de cursus waaraan je wilt meedoen. Je ontvangt altijd direct een bevestiging van je inschrijving per e-mail. Als je niets ontvangt (kijk ook even in je spambox!) dan is de inschrijving niet gelukt!
Je ontvangt vervolgens altijd van ons een bevestiging van je inschrijving als je mee kunt doen. Uiterlijk drie weken voor aanvang van een cursus ontvang je aanvullende informatie, een deelnemerslijst en muziek (niet voor alle cursussen). Is het maximum aantal cursisten bereikt, dan kun je vrijblijvend op de wachtlijst. De uiterste inschrijfdatum staat bij elke cursus vermeld en wordt vaak nog verlengd. De meest actuele en uitgebreide informatie over het cursusprogramma staat op onze website. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met het bureau. N.B. Huismuziek verstrekt geen persoonlijke gegevens aan derden.

Procedure bij inschrijving indien het maximaal aantal voor een bepaald instrument of zangstem is overschreden.
We loten onder de inschrijvingen, maar we kijken daarbij of iemand een seizoen eerder voor dezelfde cursus op de wachtlijst was geplaatst. In dat geval krijgt deze cursist voorrang.

Cursusprijs
De cursusprijs is gebaseerd op het lidmaatschap dat je hebt op het moment dat wij factureren. Dat is doorgaands circa vier weken voor aanvang van een cursus. Het is altijd mogelijk je basislidmaatschap om te zetten naar een cursus- of bouwlidmaatschap.

Lidmaatschap
Voor informatie over lidmaatschap en contributies klik hier.  

Administratiekosten
In de cursusprijs zijn de administratiekosten al verrekend. De administratiekosten bedragen € 20, met uitzondering van dagcursussen, waarvoor de administratiekosten € 5 bedragen.

Reductiefonds
Huismuziek is blij met iedereen die meer kan en wil betalen voor een cursus. Dit geld komt vervolgens in een reductiefonds, waarop de minder draagkrachtige cursisten een beroep kunnen doen. Dit laatste kan slechts één keer per persoon per jaar. Een verzoek voor een reductie richt je (met goede redenen omkleed) schriftelijk of per e-mail aan het bestuur van Huismuziek, dat daar discreet mee omgaat.

Betalen
Zodra het zeker is dat een cursus doorgaat, ontvang je per post een rekening. Het daarop aangegeven bedrag moet een week voor de aanvang van de cursus op de rekening van de vereniging staan. Bij te late betaling brengen we alsnog 15% van het cursusbedrag met een minimum van €25,00 in rekening.

Annuleren
Bij annulering door Huismuziek krijg je het cursusgeld terug, inclusief de administratiekosten. Annuleer je zelf, dan ben je altijd de administratiekosten verschuldigd, evenals het op dat moment geldende annuleringstarief. Bij een annulering binnen de onderstaande termijnen betaal je:

•     van 8 tot 2 weken voor aanvang: 50%
•     van 2 weken tot 2 dagen voor aanvang: 75%
•     binnen 2 dagen voor aanvang: 100%.

Aansprakelijkheid bij schade op locatie
De persoonlijke WA-verzekering van de deelnemer aan een cursus dient te worden aangesproken in geval van ontstane schade aan eigendommen van een cursuslocatie.

Speel- en zingniveau
Bij de cursussen staat vermeld voor welk speelniveau ze zijn bedoeld. Huismuziek hanteert vijf niveaus: beginnend, goede beginner, gemiddeld, (ver-) gevorderd en professioneel. Op de website kun je aan de hand van een aantal vragen bepalen welk niveau je hebt. Neem bij twijfel contact op met het bureau.

Cursusvoorbereiding
Het speelniveau is natuurlijk niet alleen doorslaggevend voor het slagen van een cursus. Bij een aantal cursussen wordt de muziek vooraf toegezonden, met de bedoeling dat je, bij het begin van de cursus, op zijn minst het grootste deel van je partij redelijk kunt spelen en/of zingen en zeker de solistische delen daarvan.

Cursusaccommodaties
Gedetailleerde informatie over de cursus accommodaties vind je op de website bij de betreffende cursus of sturen wij je op verzoek toe. Bij cursussen met een overnachting regelen we voor wie met het openbaar vervoer komt een (groeps-) taxi naar de locatie (m.u.v. Akoesticum, omdat deze locatie pal aan het station Ede-Wageningen ligt). De kosten hiervoor zijn voor de deelnemer zelf.

Meer informatie: info@huismuziek.nl, 026 – 845 07 88