Bureau


Op het bureau Huismuziek zijn werkzaam:

  • Sabine d'Hont, cursusorganisatie, PR, projecten (maandag, woensdagochtend en donderdag)
  • Paola Venuti, administratie en Bouwerskontakt (maandag- en vrijdagochtend)
  • Didi de Pooter, cursusorganisatie, PR, projecten (maandag en donderdag)

Het bureau is gevestigd in Arnhem.


Sabine d'Hont  Sabine d'Hont

Als kind heb ik aan cursussen van Huismuziek deelgenomen, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Na mijn studie aan het Utrechts Conservatorium, met als hoofdvak blokfluit, heb ik zelf Huismuziek ensembles geleid en ensembles gecoacht op samenspeeldagen. Huismuziek is voor mij dan ook zeer vertrouwd. Organiseren heb ik altijd graag gedaan. Ik ben begonnen bij de Amsterdamse Concertzender, waar ik bedrijfsconcerten heb georganiseerd. Daarna heb ik twee jaar zelfstandig gewerkt als impresario voor solisten en kamermuziekensembles en vervolgens ben ik op verschillende impresariaten werkzaam geweest. Naast het geven van lessen en concerten heb ik, na mijn verhuizing van Amsterdam naar Arnhem, tweemaal de Blokfluitorkestdag Gelderland georganiseerd en meegeholpen bij de totstandkoming van twee concertseries in regio Arnhem. Mijn hobby is cellospelen. In het beoefenen daarvan ben ik net zo enthousiast als andere Huismuziekleden. In mijn studententijd heb ik veel in amateur-symfonie orkesten gespeeld en kamermuziek gemaakt. Zo kon ik ook het romantische repertoire spelen, wat ik op blokfluit niet kon. Ik weet hoe leuk het is om met andere mensen samen te spelen. Mijn ervaring en kennis zet ik graag in voor Huismuziek.

Paola Venuti  Paola Venuti

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Paola Venuti en sinds maart 2010 ben ik werkzaam op het bureau Huismuziek. Ik ben Italiaanse en sinds 10 jaar woon en werk ik in Nederland. In Italië heb ik op het Conservatorium fagot en muziekpedagogie gestudeerd en ook barokfagot. Op amateurniveau speel ik ook andere instrumenten (piano, orgel, gitaar, dwars- en blokfluit). Daarnaast geef ik Italiaanse lessen aan Nederlanders, o.a. bij de Volksuniversiteiten. In Italië heb ik geholpen met de organisatie van het internationale concours "Alpe-Adria" voor jonge violisten en cellisten. Toen ik via mijn man Guido Cattani, docent bij Huismuziek, hoorde dat er een vacature was op het bureau Huismuziek, heb ik direct gereageerd. Het organiseren van muziekcursussen ligt in het verlengde van mijn interesse en ervaring. Ik wil me graag inzetten voor de vereniging en helpen die verder uit te bouwen.

Didi de Pooter  Didi de Pooter

In 2008 ben ik afgestudeerd als muziekwetenschapper en ook voor die tijd stond mijn leven voor een groot deel in het teken van muziek. Ik speelde dwarsfluit als tiener, maar heb de fluit ingeruild voor zanglessen. Ik heb sinds 2003 klassiek zangles en zing het liefst diep treurige liederen of vrolijke aria's met veel snelle loopjes. Verder werk ik als muziekjournalist. Ik schrijf voor Luister, Timbres en writteninmusic.com en zit in de redactie van Akkoord Magazine. Sinds februari 2011 versterk ik Sabine en Paola op Bureau Huismuziek.