Submenu's onder Bouwers: Bouwgroepen, Cursussen, Bouwbrief, Agenda, Werkplaats, Publicaties, Specials, Links

Het Bouwerskontakt is opgericht in 1974 en maakt onderdeel uit van Huismuziek, vereniging voor muziek en instrumentenbouw. Het heeft als doelstelling het uitwisselen, beschikbaar stellen, uitbreiden en verspreiden van kennis en ervaring over het bouwen van muziekinstrumenten.

Het Bouwerskontakt heeft momenteel 350 leden: een groot aantal hobbyisten, maar ook semiprofessionele en professionele bouwers. Individueel of in cursusverband bouwen zij historische en moderne instrumenten zoals gitaren, violen, klavecimbels, orgels, draaiorgeltjes, dwarsfluiten en blokfluiten. Sommige bouwers houden zich bezig met reconstructies van verloren gegane instrumenten of experimenteren met nieuwe technieken en klanken.
Klik hier voor de algemene folder (pdf).

De Bouwbrief is het kwartaalblad van Bouwerskontakt, vol met artikelen over het bouwen van muziekinstrumenten. Bouwleden van Huismuziek krijgen het blad per post toegezonden en kunnen bouwcursussen volgen voor de ledenprijs. Bij Bouwerkontakt zijn ook publicaties en bouwtekeningen te koop. Wil je bouwlid worden? Klik hier.

Ben je geïnteresseerd in het ontstaan van Bouwerskontakt? Bestel hier de jubileumbundel Huismuziek, 70 jaar en springlevend waarin 6 artikelen Bouwers in beeld. Bekijk ook Platform Bouwerskontakt op Facebook en het eigen youtubekanaal.

Webinars onderhoud muziekinstrumenten
Wil je een webinar terugzien? Dat kan. Keuze uit onderhoud van blokfluit, dwarsfluit, fagot, hoboriet, klavecimbel, klarinet, saxofoon en strijkinstrumenten (viool, altviool en cello). Mail ons.
Prijs: derden € 10, Huismuziekleden € 5 (alle lidmaatschappen).