Wat bieden wij?


  • Een gevarieerd cursusaanbod van jaarlijks 40 muziekcursussen voor zowel amateurs als vakmusici, voor jong en oud met klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, lichte muziek en op maat gemaakte arrangementen door onze docenten. In de cursussen voor amateurmusici gaat het om samenspelen. Cursusleden en wie 30 jaar is of jonger krijgt korting op onze cursussen.
  • Op vind-een-medemuzikant.nl kan iedereen nu gratis op zoek naar medemusici (ook professionals!), ontbrekende spelers voor een ensemble of band, of een muziekdocent. Leden van Huismuziek krijgen voor een periode korting op het premiumlidmaatschap op deze website. Daarnaast hebben leden ook toegang tot de docentenbank. (Klik hier voor meer info over de lidmaatschappen).

  • Een digitale muziekbibliotheek waarin werken zijn opgenomen die deels al op internet gratis te vinden zijn, maar waarin een aantal werken van meerdere partijen en een niveauaanduiding zijn voorzien. 

  • Het E-news, dat elke maand verschijnt boordevol informatie over o.a. cursussen, docenten en samenspelevenementen.

  • De 250 muziekbijlagen (bladmuziek) die vroeger bij elk nummer van het tijdschrift zaten. Deze bladmuziek is copyrightvrij en kunnen leden gratis downloaden en uitprinten.

  • 25 zelfstandige regionale verenigingen Huismuziek, verspreid over het hele land. Bij elke regionele vereniging zijn diverse ensembles aangesloten, variërend in vorm en samenstelling. Het lidmaatschap van een regionale verenigingen staat los van het landelijke lidmaatschap.
  • Bouwerskontakt is een zelfstandig onderdeel van Huismuziek en heeft als doel kennis en ervaring op het gebied van het bouwen van muziekinstrumenten te verspreiden en uit te wisselen. Bouwerskontakt heeft een eigen bouwzolder in Arnhem, geeft publicaties uit over het bouwen van instrumenten, heeft een eigen tijdschrift de Bouwbrief en organiseert bouwcursussen.

Lid worden of inschrijven voor een cursus? Dat kan gemakkelijk online, zie menu-opties Leden resp. Cursussen.

 

NB Het lidmaatschap van Huismuziek loopt in principe tot en met 31 december. Een eventuele opzegging voor het volgend kalenderjaar moet vóór 1 november binnen zijn. Klik hier voor meer informatie.