11316 - Braziliaanse arrangementen voor vrouwenkoor   GEANNULEERD
Soort cursus
Bestemd voor
vrouwenkoor. Koorervaring gewenst, maar ben je stemvast en heb je enig ritmegevoel, dan ben je ook welkom... meer informatie
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 01 oktober 2011 t/m 02 oktober 2011
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Ri-Jean Mertens
Prijs Derden: € 130,00 / Leden: € 120,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 10,00
N.B.: De CURSUSPRIJS IS INCLUSIEF MAALTIJDEN EN OVERNACHTING!
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum15 september 2011   

Brazilië is een enorm groot land met veel muziekstijlen met één gemeenschappelijk kenmerk: het zangerige Portugees en de heupwiegende ritmen. Brazilianen weten als geen ander elk lied, treurig of vrolijk, tot deinende muziek te maken. We zingen in deze workshop verschillende genres uit verschillende streken: onder andere een bruisende samba (Rio de Janeiro), een ingetogen ciranda (Noord-Oosten), een Afro-Braziliaans nummer (Bahia) en een vrolijke baião (Pernambuco). Alle liederen in deze workshop zijn drie- of vierstemmig en prachtig gearrangeerd door Ri-Jean Mertens. Sommigen stukken zijn a cappella, andere worden begeleid op piano/keyboard. Ook begeleiding met handpercussie is mogelijk. Bij één van de liederen werken we samen met het Braziliaans percussie orkest onder leiding van Michael de Miranda.

De deelnemers ontvangen vooraf per e-mail bladmuziek en midi-files van de opgegeven stemsoort, én enkele fonetisch uitgeschreven teksten met aanwijzingen voor uitspraak van het Portugees van Brazilië... meer informatie

Vatapá 15 nov 08 azul

Get the Flash Player to see this player.

Ri-Jean Mertens
Ri-Jean Mertens zong vooral Braziliaanse muziek voordat ze naar het conservatorium ging. De reden dat zij in Rotterdam ging studeren was omdat daar ze de mogelijkheid kreeg diep in te gaan op de Braziliaanse muziek, haar grote passie. Tijdens haar opleiding maakte zij twee studiereizen, naar Santiago (de Cuba) en naar Pernambuco (Brazilië). In 1998 studeerde ze af aan de afdeling Wereldmuziek van het Rotterdams Conservatorium: hoofdvak zang, richting Latijns-Amerikaanse muziek. Zij richtte twee Braziliaanse koren op: Cuidado in Alkmaar en Zumba in Utrecht en daarvoor schreef ze alle arrangementen. Ri-Jean is zangdocente lichte muziek aan de muziekschool in Houten. Regelmatig geeft ze workshops en cursussen Braziliaanse zang en ritmen en schrijft arrangementen voor vrouwenkoor.