14932 - Akoestische gitaarbouw
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor Ervaring met houtbewerking en instrumentenbouw is niet noodzakelijk, maar handigheid in houtbewerking en tijd en doorzettingsvermogen zijn wel vereist.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 13 september 2014
Tijd (-en) 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie De Helling, Arnhem
Docent(-en) Jan Zonjee, Oswald Verbeij, Francesco Leicher, Maarten Borstrok
Prijs Derden: € 570,00 / Leden: € 470,00 / T/m 30 jaar: € 235,00
N.B.: De prijzen zijn exclusief materiaal.
Max. aantal deelnemers15
Schrijf je in voor deze cursus

Onder begeleiding van drie docenten werken we intensief aan de bouw van een klassieke, flamenco- of steelstring gitaar. Wil je liever een ander model bouwen? Overleg eerst even met de docenten. Voor alle modellen geldt dat ze op traditionele wijze, op een zogenoemde solera, worden gebouwd. Ervaring is niet noodzakelijk, handigheid in houtbewerking, tijd en doorzettingsvermogen wel. Je kunt rekenen op gemiddeld vijftien tot twintig uur huiswerk per les. We bouwen aan de hand van een gedetailleerde bouwtekening en een cursusbeschrijving. Op de bouwzolder is gereedschap aanwezig, maar vanwege het huiswerk moeten cursisten in het bezit zijn van basale (hand)houtbewerkinggereedschappen.

Meer informatie: info@janzonjeegitaren.nl

Data onder voorbehoud:

2014
13 september (introductiedag)
27 september
18 oktober
22 november
13 december

2015
17 januari
7 februari
14 maart
25 april
6 juni
27 juni

IM002290 toets

a

Francesco Leicher

Francesco Leicher studeerde akoestische gitaarbouw in België en elektrische gitaarbouw in Engeland en is sinds 2003 een van de docenten gitaarbouw bij Bouwerskontakt. Hij heeft een eigen gitaarbouwatelier en zijn klanten zijn professionele en semiprofessionele gitaristen en gitaarverzamelaars. Vanaf zijn veertiende speelt Francesco gitaar en hij treedt zo nu en dan op in amateurbandjes in Arnhem en omstreken. Hij is dol op nieuwe dingen creëren en vindt het meest intrigerende aan muziek maken en instrumenten bouwen dat er altijd een stap verder gezet kan worden. Bij het geven van de cursussen vindt hij het belangrijk dat deelnemers zich verder ontwikkelen, want kennis en vaardigheid gaan een heel leven mee.

Bouwcursus ja