15306 - Shaffy - vrijheid in het Nederlandse kleinkunstlied
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor Voor gevorderde zangers, die het leuk vinden een stapje verder te gaan in de presentatie.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 11 april 2015 t/m 12 april 2015
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Noortje Braat
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum30 maart 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Deze cursus is bedoeld voor zangers (m/v) met interesse in het brengen van Nederlandse kleinkunstliederen. In koorverband, maar ook in kleinere groepjes en solo. Er wordt daarbij niet alleen aandacht besteed aan het muzikale aspect, maar ook aan de voordracht. Zo zullen we ons bezighouden met tekstinterpretatie, lichaamshouding en focus. Hoe voeg je zelf iets toe aan een lied? Hoe vind je de vrijheid daarin? Het kijken en luisteren naar elkaar is daarbij heel leerzaam en leuk!

Centraal staan liederen van Ramses Shaffy, maar ook liederen van enkele andere kleinkunstenaars zullen langskomen, zoals van Maarten van Roozendaal en Jenny Arean. Deelnemers kunnen bij hun aanmelding aangeven of ze het leuk vinden eventueel een stukje solo te zingen. Zo kunnen we toewerken naar een afwisselende presentatie met koor, kleine groepjes en solo’s. Van deelnemers wordt gevraagd hun partijen van te voren thuis te bestuderen.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014... meer informatie

-400-4504c 1980
Noortje Braat

Noortje Braat begon als violist in de jong talentklas aan het Rotterdams Conservatorium. In 2006 rondde zij haar opleiding tot uitvoerend theatermaker af aan de Amsterdamse Theateracademie en behaalde zij haar bachelor in de Neerlandistiek. Van 2008 tot 2011 studeerde ze compositie aan het Utrechts Conservatorium.

De afgelopen jaren was zij actief in uiteenlopende muziektheater- en operaproducties. Ze was regieassistent van David Prins, Marcel Sijm, Joke Hoolboom (Holland Opera) en Marc Pantus (o.a. Svadebka! De Dorpsbruiloft). Speelde viool, zong en acteerde in o.m. de musical Chess, Office Symphony van Peter Zegveld, De Muze van Moussorgsky van Holland Opera en Het Oog van Leonardo van Egon Kracht & the Troupe.

Noortje componeerde, arrangeerde en had de muzikale leiding bij drie producties van Theatergroep Mevrouw Jansen. In 2009 schreef ze muziek voor de schoolmusical Zin in morgen! in opdracht van de NCRV. In 2011 schreef ze teksten voor Krachts Stabat Mater Stabat Pater. Ze componeerde de muziek voor de Maria Magdalena Passie, waarbij ze ook de (co-)regie deed. Deze passie is in april 2012 succesvol in première gegaan. In 2013 schreef en regisseerde ze Twee werelden bewoon ik - over Constantijn Huygens en Francesca Caccini. Sinds september 2012 dirigeert Noortje bij de Vereniging Huismuziek het orkest Samuze. Op dit moment is zij een vaste speler bij Egon Kracht & the Troupe en staan Noortje en Egon ook regelmatig met z’n tweeën op het podium, waarbij zij een unieke synthese brengen van uiteenlopende stijlen en liederen. Voor meer informatie: www.noortjebraat.nl