17308 - Alles is ritme   GEANNULEERD
Soort cursus Beginners
Bestemd voor iedereen!
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 08 april 2017 t/m 09 april 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Julio Pimentel
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers12
Uiterste inschrijfdatum01 februari 2017   

Lopen, eten kauwen, tandenpoetsen…alles heeft een ritme en iedereen doet het op zijn eigen manier. Om ritme op te merken hoef je alleen je aandacht er naartoe te brengen volgens Julio Pimentel. Bij deze workshop draait het om het lichaam: een bijzonder instrument waarover iedereen beschikt en dat je altijd bij de hand hebt! Tijdens de workshop gaan we verschillende ontspanningsoefeningen doen die je helpen je lichaam beter te leren kennen en nieuwe wegen te openen voor je muzikale creativiteit. Hierna maken we er een swingend geheel van met verschillende percussie-instrumenten waaronder de timbal en agogo!

Klik hier voor nog een tweede en in een derde video van Julio Pimentel.
Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie)... meer informatie
9_o index
Julio Pimentel

Julio Pimentel is geboren in 1990 in Niteroi, Rio de Janeiro en groeide op tussen de trommels, in een uiterst muzikale familie. Hij heeft de liefde voor percussie met de paplepel ingegoten gekregen. Hij begon zijn carrière als muzikant samen met zijn familie – de Kriya Familia – toen hij nog maar acht jaar was. Zijn vader, die ook Julio heet, voerde als professioneel muzikant de groep aan, dat verder bestond uit zijn moeder, vier zussen en twee broers. Als jongste van dit stel leerde Julio veel van zijn familie. Van jongs af aan blijkt Julio te beschikken over het talent om mensen te entertainen. Met zijn Kriya Familia gaat hij in 1999 op tournee door Nederland. Het grote succes maakt dat het gezin in 2001 opnieuw naar Nederland afreist maar nu om er te blijven. Julio ontwikkelt zich verder als percussionist en ontdekt de circuswereld en de kunst van het jongleren. Zijn muzikaliteit komt daarbij goed van pas, want jongleren is ook ritme. Julio Pimentel heeft met verschillende bekende internationale artiesten gespeeld, geeft solo optredens waarbij hij percussie mixt met jongleren en bodypercussie. Hij heeft zich ontpopt als veelzijdig muzikant en is te zien op allerlei podia in Nederland en in het buitenland.