17321 - Schpil Klezmorim!
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor alle instrumentalisten
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 maart 2017 t/m 19 maart 2017
Tijd (-en) aanvang zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Bobby Rootveld, Sanna van Elst
Prijs Derden: € 290,00 / Leden: € 260,00 / T/m 30 jaar: € 130,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Doorgaans kunnen we aan alle kamerwensen voldoen, maar we kunnen dit niet garanderen.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum16 maart 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

DEZE CURSUS IS NU OPENGESTELD VOOR ALLE INSTRUMENTEN

Met de woorden ‘Schpil, Klezmorim!’ worden klezmermuzikanten al eeuwen aangespoord om hun muziek ten gehore te brengen. Klezmer is de instrumentale muziek van Askenazische (Oost-Europese) Joden, die ook vleugjes van de muziek van andere bevolkingsgroepen als Sinti en Roma meekreeg. Dit weekend zijn alle instrumenten welkom en worden er voor elk instrument en elk niveau geschikte partijen gemaakt van liederen als: ‘Skotshna’, ‘Belz’, ‘Az Der Rebbe Elimelech’ en ‘Scha, Shtil!’ Voor geïnteresseerden is er ruimte om te improviseren onder begeleiding van het ensemble. Uiteraard vertellen de docenten over de herkomst van de muziek, het toonmateriaal en de toonladders die typisch zijn voor klezmer. Een weekend vol mooie melancholische melodieën, opzwepende ritmes, interessante begeleidingspatronen en een bijzondere muziekhistorie.

De cursus is oorspronkelijk bedoeld voor blokfluit en wordt gegeven voor een blokfluitist en een gitarist... meer informatie

KLEZPO

Duo NIHZ bestaat uit Bobby Rootveld (klassiek gitaar) en Sanna van Elst (blokfluiten) en werd opgericht in het najaar van 2001. Duo NIHZ staat voor Duo Niet In Het Zwart. Met een combinatie van oude muziek, nieuwe muziek, lichte muziek en eigen werk wil Duo NIHZ een breed publiek bereiken. Samenwerking met andere kunstdisciplines zoals dans en beeldende kunst gaat het duo niet uit de weg. Duo NIHZ heeft een niet-traditionele wijze van concerten geven. Sinds 2006 is het duo zich gaan specialiseren in verschillende stijlen binnen de joodse muziek. Bobby en Sanna studeerden beiden succesvol aan het conservatorium van Enschede. Naast (joodse) muziek maken Bobby en Sanna graag muziektheater voor en met kinderen.
In 2011 opende Duo NIHZ in Nordhorn (Duitsland) haar eigen muziek- en cursuscentrum waar concerten, cursussen en muziekfestivals plaatsvinden met internationaal bekende artiesten. Bobby en Sanna geven les aan muziekscholen in Nederland en Duitsland. Daarnaast is Sanna een van de vaste dirigenten van Huismuziek afdeling Twente. Klezmerworkshops en andere workshops gaf Duo NIHZ voor ondermeer de Blokfluitdagen in Mechelen, Blockflötenfestival Nordhorn en de Hongkong Recorder Workshop Society in Hongkong.

Sanna van Elst

Sanna van Elst studeerde blokfluit aan het conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon. Ze behaalde hiervoor haar diploma in 2004. Ze geeft les op De Muziekschool Twente. Naast blokfluitlessen geeft ze les op basisscholen voor de afdeling educatie van de muziekschool. Voor de vereniging Huismuziek Twente leidt ze de ensemble in Weerselo. Samen met gitarist Bobby Rootveld vormt ze Duo NIHZ. Dit ensemble geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Duo NIHZ maakt kamermuziek en ook muziektheatervoorstellingen voor volwassen en kinderen.