De digitale muziekbibliotheek van Huismuziek is een service op de website van Huismuziek, waar leden van Huismuziek bladmuziek kunnen downloaden in digitale vorm als pdf. De collectie bestaat uit kamermuziek, vaak in variabele bezetting (per stem meerdere partijen voor diverse instrumenten). In de digimuziekbieb kan, apart en in combinatie met elkaar, gezocht worden op: componist, ensemble, aantal spelers, speelniveau, instrumenten. De collectie wordt steeds uitgebreid!

Speelniveau
Een aantal werken hebben een aanduiding van speelniveau (moeilijkheidsgraad). Per werk wordt het algemene speelniveau aangegeven en het speelniveau van de moeilijkste partij. Lees meer over speelniveaus.

Downloaden
Leden van Huismuziek kunnen per jaar maximaal 50 werken downloaden. Per werk worden alle partijen en de partituur apart gedownload.

Voorwaarden
Huismuziek geeft geen garantie dat de bestanden die je downloadt in je land tot het openbaar domein behoren en aanvaardt geen juridische verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid van welke aard dan ook voor hun auteursrechtelijke status. Niet-leden kunnen alleen een zichtpartituur, bestaande uit een aantal pagina’s van een werk, downloaden.