Cursus


17403 - Pianosamenspel
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor pianisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 08 april 2017
Tijd (-en) 10.30-16.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Caecilia Andriessen
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: De cursusprijs is inclusief een lunch. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers8
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Deze cursus is een echte klassieker bij Huismuziek!

Is samen muziek maken op vier piano’s iets waarvan je als amateurpianist alleen maar kunt dromen? Nee hoor, het gebeurt echt in deze workshop. Caecilia Andriessen bewerkt muziek van Bach tot nu, die we samen spelen op vier piano’s. Het samenspel staat centraal en een goede voorbereiding is noodzakelijk. Daarnaast is er op de dag zelf ook tijd voor het van blad spelen van minder moeilijk repertoire. Een indicatie voor het niveau zijn de inventionen van Bach of sonates van Haydn.

 

Reacties van cursisten

Deelnemers aan deze cursus over de docent:

'Ontspannen, vitaal, boeiend en inspirerend.'

'Heel goed. Duidelijke aanwijzingen, humor.'

'Prima, heel leuk, zeer professioneel, veel humor.'

quattre-thumb 30-07-10 de piano partijen van martinu
Caecilia Andriessen

Caecilia Andriessen is de jongste dochter van de componist Hendrik Andriessen. Met haar broer Louis gaf ze recitals voor piano vierhandig, onder meer met avant-gardemuziek. Ze was een van de eerste docenten die een methode ontwikkelde voor instrumentaal onderwijs aan meerdere mensen tegelijk. Van haar hand verschenen onder meer eenvoudige muziek voor de pianoles en bewerkingen voor meerdere handen.