Cursus


194110 - Schilderijententoonstelling Moessorgski
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor houtblazers, hoornisten, strijkers en een pianist
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 12 januari 2019
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Jan Willem Troost
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 90,00 / Leden: € 80,00 / T/m 30 jaar: € 40,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum10 januari 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

er is nog plaats voor VIOOL en ALTVIOOL!
Samenspelen is het leukste wat er is, zeker als alles op zijn plek valt. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Is het slechts een kwestie van magie of zijn er ook technieken die je kunt toepassen? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je op je eigen partij gefocust blijft, terwijl je tegelijkertijd je aandacht richt op wat er om je heen gebeurt? Helpt het wel om naar elkaar te kijken tijdens het spelen? Op deze dag geeft Jan Willem Troost praktische aanwijzingen voor goed ensemblespel. De Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski is een episch werk, dat vooral beroemd is geworden in de orkestratie van Maurice Ravel. Sferen en klankkleuren wisselen elkaar af in de korte delen die samen een suite vormen... meer informatie

Mussorgsky_Repin
Jan Willem Troost

Jan Willem Troost is een veelzijdige cellist. Hij speelt klassiek en heeft zich gespecialiseerd in Argentijnse tango. Daarnaast werkt hij graag met componisten en choreografen aan nieuwe creaties.
Op dit moment is Jan Willem cellist in het Carel Kraayenhof Ensemble, Sexteto Canyengue, Ensemble Modelo62 en in verschillende orkesten. Hij is regelmatig te horen in de grote concertzalen en theaters in Nederland. Zo trad hij op met Anouk in de Ziggo Dome en met het Nederlands Kamerorkest in het Concertgebouw in Amsterdam. In 2015 speelde hij met Ensemble Modelo62 de nieuwe opera El Limonero Real van Ezequiel Menalled in het CETC van Teatro Colón in Buenos Aires. Met ditzelfde ensemble tourde hij door Mexico, Argentinië, Groot-Brittannië, Noorwegen en Duitsland. Met het Carel Kraayenhof Ensemble en Sexteto Canyengue trad hij op in Indonesië, de Nederlandse Antillen, Schotland, Gran Canaria en Duitsland. Naast een afwisselende carrière als uitvoerend musicus, heeft Jan Willem Troost een privépraktijk als cellodocent in Den Haag. Naast een afwisselende carrière als uitvoerend musicus, heeft Jan Willem Troost een privépraktijk als cellodocent in Den Haag.