13105 - Renaissance zomerweek
Soort cursus Beginners
Bestemd voor
Voor: zangers (alle stemtypen)en bespelers van viool, altviool, cello, viola da gamba, theorbe, luit, gitaar, blokfluit en baroktrombone... meer informatie
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 juli 2013 t/m 27 juli 2013
Tijd (-en) aankomst zaterdag vanaf 14.00
uur, aanvang 15.00 uur, einde zaterdag 10.00 uur.
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Frank Perenboom, Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs Derden: € 620,00 / Leden: € 560,00
Max. aantal deelnemers45
Uiterste inschrijfdatum18 juli 2013   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Blokfluitist Jacqueline Dubach en tenor Christopher Kale van ensemble Fortuna zijn specialisten in de uitvoering van muziek uit middeleeuwen en renaissance. Hun passie voor dit vroege repertoire is meer dan aanstekelijk – alle reden om een zomercursus te geven!

Het hoofdthema van de cursus 2013 is Spaanse renaissancemuziek, met onder andere de prachtige Cancioneros de Palacio die aan het hof van Isabella van Castilië Ferdinand van Aragon, hebben geklonken. Het repertoire is heel divers; van opzwepende volksliedjes tot ingetogen religieuze muziek. De noten in renaissancemuziek lijken soms bedrieglijk eenvoudig, maar vergis je niet: ensemblespel en interpretatie vormen in deze cursus voor álle niveau’s een uitdaging! We spelen en zingen in kleine en grote bezetting, in homogene en heterogene ensembles, waarbij cursisten zoveel mogelijk worden ingedeeld in ensembles van gelijk niveau.

Dansdocent Frank, gespecialiseerd in historische dans, verzorgt het dansgedeelte van deze cursus voor dans fanaten en iedereen die eens wil kennismaken met het historische dansrepertoire... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten in 2012: De docenten hadden een duidelijke visie en er was een goede combinatie van spelen, lezingen tussendoor met achtergrondinformatie en dansen. Ga zo door!

 koorleden1
Curs3 koorleden2
naamloos

Get the Flash Player to see this player.

Frank Perenboom

Frank Perenboom heeft als specialist op het gebied van de oude dans internationale bekendheid opgebouwd. Als danser choreograaf en regisseur werkte hij met ensembles in Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Genève. Hij danste in talrijke opera's en muziektheaterprodukties met ensembles als Fiori Musicali, het Freiburger Barockorchester, Concilium Musicum Wien, The Harp Consort, de Wiener Akademie, Symfonietta Köln, The New London Consort, La Stagione Frankfurt en Capella Flamenca met tournees in Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, de Baltische staten en Japan.

Als docent is hij regelmatig te gast bij conservatoria en internationale festivals. In Nederland werkte hij mee aan producties van het Nederlands Historisch Danstheater, Sarabande en de Stichting Oude Muziek en Theater.

Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van middeleeuwse- en renaissancemuziek. Daartoe volgde zij lessen bij specialisten zoals Pedro Memelsdorf en bij verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis. Naast blokfluit studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles op festivals in binnen- en buitenland en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen, het Festival SEVIQC en het Festival de Musique Ancienne. Met Ensemble Fortuna maakte ze de sacd Adieu vous di. Jacqueline geeft regelmatig workshops, cursussen en lezingen over muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble Camerata de Lelie leidt. Voor meer informatie klik hier.