Cursus


14304 - Renaissanceweekend - uit de lage landen
Soort cursus Beginners
Bestemd voor
Voor: zangers (alle stemtypen)en bespelers van viool, altviool, cello, viola da gamba, theorbe, luit, gitaar, blokfluit en baroktrombone... meer informatie
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Data 16 mei 2014 t/m 18 mei 2014
Tijd (-en) aanvang vrijdag 19.30 uur na het diner, einde zondag 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Frank Perenboom, Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 355,00 / Leden: € 325,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum16 mei 2014   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Belle, qui tiens ma vie...

Liefste, jij houdt mijn leven
gevangen met je blik.
Jij laat mijn zieltje beven,
je lach heeft mij verstrikt
Vlug, haal me uit de nood
want anders ga ik dood.

(Vertaling: Wim Vroon)

Hopeloos romantisch waren ze, de componisten uit de Lage Landen, en beslist geen koude Noorderlingen! Gelukkig is het niet alleen maar zwelgen met Orlando di Lasso en collega's. Pierre Passerau schreef heel overtuigend over een kippenhok, of ging het nu over een zeker theekransje? Hoe het ook zij, tijdens dit renaissanceweekend kom je er zeker achter. Al zingend, dansend en spelend maak je kennis met een flink aantal renaissancetoppers als bovenstaande Belle qui tiens ma vie en Passerau's Il est bel et bon (het kippenhok)... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten in 2012: De docenten hadden een duidelijke visie en er was een goede combinatie van spelen, lezingen tussendoor met achtergrondinformatie en dansen. Ga zo door!

Huismuziek zomerweek renaissance fotografe Joke Bolder
Frank Perenboom

Frank Perenboom heeft als specialist op het gebied van de oude dans internationale bekendheid opgebouwd. Als danser choreograaf en regisseur werkte hij met ensembles in Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Genève. Hij danste in talrijke opera's en muziektheaterprodukties met ensembles als Fiori Musicali, het Freiburger Barockorchester, Concilium Musicum Wien, The Harp Consort, de Wiener Akademie, Symfonietta Köln, The New London Consort, La Stagione Frankfurt en Capella Flamenca met tournees in Nederland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, de Baltische staten en Japan.

Als docent is hij regelmatig te gast bij conservatoria en internationale festivals. In Nederland werkte hij mee aan producties van het Nederlands Historisch Danstheater, Sarabande en de Stichting Oude Muziek en Theater.

Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van Middeleeuwse- en Renaissance-muziek. Daartoe volgde zij lessen bij vooraanstaande specialisten in dit vakgebied zoals Pedro Memelsdorf (Bologna) en verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel). Naast haar blokfluitstudie studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij baroktrombonist Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles in concerten en op festivals in binnen- en buitenland, en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals voor oude muziek in binnen- en buitenland zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen (Laus Polyphoniae), het Festival SEVIQC (Slovenië), het Festival de Musique Ancienne (Parijs) en de Dag Oude Muziek 2009 (Alden Biesen). In september 2008 kwam de SACD Adieu vous di van Fortuna uit bij Aliud Records. www.ensemble-fortuna.nl Als docente geeft Jacqueline workshops, cursussen en lezingen rond het thema muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente verbonden aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble "Camerata de Lelie" leidt. Voor meer informatie over Ensemble Fortuna klik hier.