Cursus


13325 - Russische volksmuziek voor zangers
Soort cursus Beginners
Bestemd voor zangers van alle niveaus.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2013 t/m 17 november 2013
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Svetlana van Wielink
Prijs Derden: € 175,00 / Leden: € 165,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting. N.B. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum14 november 2013   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In traditionele Russische volksmuziek is de ziel van het volk voelbaar. Er wordt gezongen over de Wolga, het leven op het platteland, verliefdheid, feesten, leven en sterven. De muziek wordt nog altijd gebruikt om persoonlijke gevoelens en ervaringen tot uitdrukking te brengen. Je maakt dit weekend al zingend kennis met de Russische ziel aan de hand van prachtige moderne en klassieke Russische volksliederen. Svetlana vertelt over de cultuur waarin de volksmuziek haar oorsprong vindt en schenkt aandacht aan interpretatie en de vereiste zangtechniek. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek en de fonetische teksten met vertaling toegestuurd.

Op het programma o.a. de liederen:

Oj, toemany mai - Oh mist, mijn mist, oh mijn dierbare bossen en velden (een lied dat tijdens de Tweede wereldoorlog heel populair was)... meer informatie

russian2jpg-96efcdda5c14857c_large jetsetz-cheap-russia-travel-deals
Svetlana van Wielink

Svetlana van Wielink is geboren in Sint Petersburg en begon haar muziekopleiding op vijfjarige leeftijd, eerst met pianolessen en vervolgens zang- en koordirectielessen. De vakopleiding tot dirigent en zangeres volgde ze aan de Saint Petersburg State University of Culture and Arts. Tijdens haar studie, waarin de klassieke muziek centraal stond, begon Svetlana haar werkzaamheden als dirigent en zangeres van een Russisch Orthodox kerkkoor, functies die zij tot 2007 vervulde. Ze raakte geboeid door de invloed van de orthodoxe muziek op klassieke (Russische) componisten, een invloed die door de Revolutie tot diep in de Twintigste Eeuw voor velen verborgen bleef. De fascinatie voor deze 'verboden vruchten' van de Russische grote componisten, deed haar verder onderzoek doen naar verbanden met volksmuziek. Zo kwamen ook de wortels van de orthodoxe kerkmuziek voor Svetlana bloot te liggen. Haar rijke ervaring met en diepgaande kennis van de Russische muziek brengt zij met liefde over. Sinds 2007 is zij dirigent van enkele Nijmeegse kerkkoren, het Arnhems Slavisch Koor en het Nijmeegs Byzantijns Koor en is ze als zangpedagoge verbonden aan het Utrechts Byzantijns Koor. Met het Arnhems Slavisch Koor werkt zij zowel met klassieke koorcomposities als de traditionele (Russische) volksmuziek. Daarnaast heeft Svetlana een privépraktijk voor piano- en zangles in Alverna bij Wijchen. http://svetlana.vanwielink.nl