14308 - Koorworkshop Mediterannee, zo blauw, zo blauw!
Soort cursus Gevorderden
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 05 april 2014 t/m 06 april 2014
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Harry de Beer
Prijs Derden: € 175,00 / Leden: € 165,00
N.B.: Cursusprijs inclusief volpension. Wie elders overnacht krijgt helaas geen korting. N.B. Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum03 april 2014   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

We bezingen de schoonheid van de Middellandse Zee, de liefde, het flaneren, het eten en drinken, het mijmeren, de nacht, de zee, de zon en de maan. Alle liederen komen uit de landen rondom de Middellandse Zee of gaan over die landen. Van tarantella-danslied tot smartelijke Monteverdi, van frivole Toon Hermans tot sonore Griekse kerkmuziek, van Frans chanson over de glinstering van de zee tot verlangend bootliedje uit Dalmatië, van Israëlisch rozenlied tot Arabische nachtklank. Kortom: een zonnig weekend! Bestemd voor zangers met behoorlijk wat ervaring met zelfstandig zingen in een koor. Ter voorbereiding krijg je de partituren en ingezongen partijen toegestuurd.

Reacties van cursisten

Deelnemers aan de cursus in 2012 over de docent:

"Uitstekend, prima, heel goed en inspirerend".

"Gedreven, doortastend, puntjes op de i".

images n - kopie
Harry de Beer

Harry de Beer is koordirigent en saxofoondocent in Amersfoort. Hij speelt als saxofonist/zanger in meerdere bands en maakt diverse programma's. Zijn affiniteit met zowel koormuziek als pop/jazz is groot. Hij slaat ook graag bruggen tussen deze twee muziekculturen. Door de jaren heen maakte hij veel koorbewerkingen van pop- en jazzmuziek. Een aantal daarvan nam hij een aantal jaren geleden op met het Klein Amersfoorts Koor op cd, onder de titel 'Harry's Hits'. Hij dirigeerde zestien jaar lang het Amersfoortse theaterkoor Voice Box, waarvan een groot aantal jaren met collega Rineke Marwitz. Het door hem opgezette Hallehuiskoor vierde in 2010 zijn 25-jarig bestaan onder Harry's leiding met een concert in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Zijn druk bezochte, laagdrempelige maandkoren zowel in Amersfoort als in Utrecht worden ervaren als ware feestjes van veelzijdige en avontuurlijke muzikale expressie. Met het koor Zingen Voor Je Leven/Amersfoort van de stichting Kanker In Beeld gaf hij in de zomer van 2008 een intens en muzikaal geslaagd lustrumconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 2012 dirigeerde hij in een uitverkocht Theater Carré een koor van 300 mensen die met kanker te maken hebben. Harry geeft veel zangworkshops. Twee maal per jaar leidt hij zangweken, waarvan een in Zuid Italië.

Voor meer informatie: contact@harrydebeer.nl of kijk op zijn website.