Cursus


13414 - Ciconia en Dunstable renaissancedag
Soort cursus Dagcursus
Bestemd voor De dag is toegankelijk voor zangers en bespelers van zachte instrumenten zoals blokfluit, luit, vedel, viool en viola da gamba.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 23 november 2013
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Muziekmakerscentrum MuzyQ, Amsterdam
Docent(-en) Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 105,00 / Leden: € 95,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Er is een beperkt aantal kortingsplaatsen beschikbaar. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum14 november 2013   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In deze workshop staat de spotlight op twee invloedrijke maar tegelijk schimmige componisten uit de vijftiende eeuw: John Dunstable en Johannes Ciconia. Veel van Dunstable's werk wordt tegenwoordig aan andere componisten toegeschreven, maar een aantal anonieme carols blijkt dan weer wèl van hem te zijn. En onder de naam Ciconia opereerden een vader, een zoon en – volgens sommige musicologen – ook nog een neef. Wie schreef dan wat? Buiten kijf staat dat hun muzikale vondsten enorme invloed hebben gehad op de muziek van de vijftiende eeuw. Jacqueline en Christopher staan garant voor een inspirerende workshop rond het prachtige werk van deze intrigerende componisten.

Anders dan voorgaande jaren werken de deelnemers de hele dag in gemengde ensembles... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over Christopher en Jacqueline:

"Prima, voortreffelijk, deskundig, leuke aanpak en afwisselend" "Goed duo, de een wat strakker (Jacqueline), de ander wat losser (Christopher), dat vulde elkaar goed aan." "Christopher bereikt veel met humor en verhelderende metaforen."

7 Huismuziek fotograaf joke Bolder koor
Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van Middeleeuwse- en Renaissance-muziek. Daartoe volgde zij lessen bij vooraanstaande specialisten in dit vakgebied zoals Pedro Memelsdorf (Bologna) en verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel). Naast haar blokfluitstudie studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij baroktrombonist Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles in concerten en op festivals in binnen- en buitenland, en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals voor oude muziek in binnen- en buitenland zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen (Laus Polyphoniae), het Festival SEVIQC (Slovenië), het Festival de Musique Ancienne (Parijs) en de Dag Oude Muziek 2009 (Alden Biesen). In september 2008 kwam de SACD Adieu vous di van Fortuna uit bij Aliud Records. www.ensemble-fortuna.nl Als docente geeft Jacqueline workshops, cursussen en lezingen rond het thema muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente verbonden aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble "Camerata de Lelie" leidt. Voor meer informatie over Ensemble Fortuna klik hier.