Cursus


15203 - Blokfluitvijfdaagse Italiaanse zomer   GEANNULEERD
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor Blokfluitisten vanaf gemiddeld niveau
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 04 juli 2015 t/m 08 juli 2015
Tijd (-en) aankomst zaterdag 10.00 uur, aanvang cursus 11.00 uur, einde woensdag om 16.00 uur
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Ester van der Veen, Kim Stockx
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 525,00 / Leden: € 485,00 / T/m 30 jaar: € 242,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 55,00
N.B.: Prijs en locatie zijn gewijzigd! Voor een eenpersoonskamer is een toeslag verschuldigd.
Max. aantal deelnemers35
Uiterste inschrijfdatum30 mei 2015   

Tijdens deze vijfdaagse cursus nemen we je mee op een muzikale reis door Italië. We komen langs Turijn, Rome, Ferrara en natuurlijk mag de San Marco in Venetië niet ontbreken. Samen verkennen we de wonderlijke wereld van ricercares, madrigalen en canzones van componisten als Andrea en Giovanni Gabrieli en Constanzo Festa. En natuurlijk zou de Italiaanse zomer niet compleet zijn zonder Antonio Vivaldi. We spelen in kleinere ensembles, maar ook in de allergrootste bezetting die mogelijk is. Hierin is plaats voor sopraanblokfluit tot subbas. Tijdens de cursus zijn enkele lage blokfluiten beschikbaar (grootbas en contrabas). Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

 

LET OP: locatie en prijs zijn gewijzigd!

Reacties van cursisten

Cursisten over Nienke (de vorige docente) en Ester: "Prettige docenten, enthousiast, motiverend." "Nienke en Ester zijn een goed team. En het is leuk om te wisselen. Ze gaan dieper op de muziek in en zijn kritisch in de uitvoering." "Nienke en Ester zijn twee bevlogen jonge meiden die op een vlotte en eigentijdse manier ons de kneepjes en valkuilen van de renaissance muziek bijbrachten. Hulde voor hen allebei!"

index 2012-10-07 16 53 36 - kopie
Ester van der Veen

Ester van der Veen studeerde blokfluit bij Marjolijn van Roon aan het conservatorium van Enschede, bij Carsten Eckert aan  de Hochschule der Künste Bern (HKB) in Zwitserland en bij Heiko ter Schegget aan het Utrechts conservatorium. Na deelname aan masterclasses (mede dankzij het Willem Mengelberg Fonds) op het Amherst Early Music Festival in de Verenigde Staten startte ze met haar Masterstudie. Hiervoor studeerde ze gedurende één semester aan de Universität der Künste in Berlijn. In Nederland vervolgde ze haar studie aan het Utrechts conservatorium, weer bij Marjolijn van Roon en behaalde haar master in 2008. Zij masterclasses bij onder andere Daniel Brüggen, Dan Laurin en Han Tol en nam ze deel aan cursussen in Tsjechië, België, Italië en de Verenigde Staten.

Ester speelt in het blokfluitensemble Red Rose Four waarmee ze in 2008 een prijs won in de International Young Artist Presentation (IYAP). In 2011 maakte ze met dit ensemble de CD 'Dese Coxkens' en speelde Red Rose Four in de Kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam. Daarnaast is ze onderdeel van het barok ensemble Reharvoce waarmee ze in 2008 en 2010 te horen was in de Fringe concerten van het Festival Oude Muziek te Utrecht. Ook is ze actief als blokfluitdocente aan verschillende muziekscholen in Nederland en Duitsland.

Kim Stockx

Kim Stockx studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Dorothea Winter en Daniël Brüggen en volgde masterclasses bij o.a. Reine-Marie Verhagen, Peter van Heyghen, Sebastian Marq, Christina Pluhar, Wilbert Hazelzet, Frank de Bruine, Charles Toet en Patrick Ayrton. Kim behaalde eerste prijzen bij het Laureaten concours in Veldhoven in 2004 en het 24 karaats concours in 2005. Zij studeerde vervolgens barokfagot, klassiek fagot en dulciaan aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Donna Agrell, Wouter Verschuren en Alberto Grazzi.
Ze swerkte onder andere samen met dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Ton Koopman, Patrick Ayrton, Peter van Heyghen, Charles Toet, Jos Vermunt, Christina Pluhar, Andrew Parrot en Nicolette Moonen. Ook heeft Kim in binnen- en buitenland opgetreden met gezelschappen als het Residentie Bachorkest, Arcade Ensemble, Sinfoniëtta Geleen, La Ritirata, Dutch ArtWorks Ensemble en Red Rose Four en het European Union Baroque Orchestra.