Cursus


14311 - Il gusto Italiano   GEANNULEERD
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor blokfluitisten, gambisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 11 oktober 2014 t/m 12 oktober 2014
Tijd (-en) Zaterdag 10:00 - zondag 17:00
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Lucia Mense, Katja Dolainski
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 270,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 15,00
N.B.: Je krijgt €10 korting voor een plaats op een tweepersoonskamer en €15 voor een plaats op een driepersoonskamer met douche en toilet op de gang. Als je dit wilt kun je dit aangeven onder opmerkingen op het inschrijfformulier of ons een e-mail sturen. De korting wordt door ons toegekend.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum11 augustus 2014   

Heb jij altijd al willen weten welke triller bij Monteverdi past? En waarom een vergelijkbare versiering bij Vivaldi net even anders klinkt? Of wil jij de klankkleuren van een gemengd consort ervaren?

In deze cursus verdiepen wij ons in de Italiaanse – vooral vroegbarokke – muziek. Geniet met dansmuziek, canzonas en madrigalen van de Italiaanse levenslust. We studeren dubbelkorige composities van Taeggio en Viadana in, en musiceren verder in kleinere ensembles aan vier- tot zesstemmige madrigalen of canzonas van componisten als Vivaldi, Monteverdi en Bononcini.

De bladmuziek krijg je ter voorbereiding toegestuurd.

viola da gamba orkest 4 klein
Lucia Mense

Lucia Mense is blokfluitist en traversospeler. Ze studeerde in Keulen, Milaan en aan het Conservatorium van Amstederdam bij Walter van Hauwe, Marijke Miessen, Günther Höller en Pedro Memelsdorff. Haar reptertoire omvat muziek van middeleeuwen tot en met de barok, maar ze speelt ook hedendaags fluitrepertoire. Ze speelde onder andere in Europa, China en de Verenigde Staten, zowel solo als met kamermuziekensembles. Opnames van haar spel verschenen op de Duitse radio en bij labels als Harmonia
Mundi, Ars Musici, Los Angeles River Records, Mode Records/ New York en Touch Records/London. Als kamermusicus is ze lid van Ars Choralis Coeln, Ala Aurea, Ensemble Dialog en multimode – ensemble for experimental music.

Katja Dolainski

Katja Dolainski studeerde viola da gamba en blokfluit aan de conservatoria van Münster en Amsterdam. Ze kreeg onder andere les van Saskia Coolen (bij wie ze voornamelijk Italiaanse muziek uit de vroegbarok en renaissance studeerde), Walter van Hauwe, Pedro Memelsdorff, Marijke Miessen, Wieland Kuijken en Paul van Nevel. Ze legde zich ook toe op de viola da gamba om de kammermuziek ook vanuit het basperspectief te kunnen bekijken. Haar grote liefde is consortspel en continuo, maar ze speelt ook graag Bachs passies. Katja speelt in verschillende kamermuziekensembles: Mosaic Coelln, Viols Voice en Ensemble 714 (dit ensemble speelt renaissancemuziek recht uit het facimile).