Cursus


15401 - Renaissancedag Cadeautjes uit de Lage Landen
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor bespelers van blokfluit, baroktrombone, luit, viool en viola da gamba en zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 07 februari 2015
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 110,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: prijs inclusief lunch
Max. aantal deelnemers18
Uiterste inschrijfdatum07 januari 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In de vroege renaissance was het in de Lage Landen gebruikelijk om adellijke dames rond Pasen cadeautjes te geven – en dan geen bloemen of bonbons, nee, een beetje leuke vrouw kreeg een lied cadeau. Vaak was zo’n lied ook een cadeautje om te zien, zoals Belle, bonne, sage dat in de vorm van een hart is genoteerd. In deze workshop pakken we een aantal van die cadeauliederen uit. We verwachten van deelnemers dat zij ervaring hebben met spelen/zingen in een ensemble, maar ook solo kunnen spelen/zingen. Blokfluitisten moeten tenminste alt en tenor spelen. Er zijn slechts een of twee musici per partij. Ter goede voorbereiding krijg je de bladmuziek en midi-files toegestuurd. We musiceren op a=440 Hz.

Deze cursusdag is identiek aan de cursus op 22 november, die in Amsterdam plaatsvindt... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over Christopher en Jacqueline:

"Prima, voortreffelijk, deskundig, leuke aanpak en afwisselend" "Goed duo, de een wat strakker (Jacqueline), de ander wat losser (Christopher), dat vulde elkaar goed aan." "Christopher bereikt veel met humor en verhelderende metaforen."

indddex ng 3
Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van Middeleeuwse- en Renaissance-muziek. Daartoe volgde zij lessen bij vooraanstaande specialisten in dit vakgebied zoals Pedro Memelsdorf (Bologna) en verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel). Naast haar blokfluitstudie studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij baroktrombonist Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles in concerten en op festivals in binnen- en buitenland, en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals voor oude muziek in binnen- en buitenland zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen (Laus Polyphoniae), het Festival SEVIQC (Slovenië), het Festival de Musique Ancienne (Parijs) en de Dag Oude Muziek 2009 (Alden Biesen). In september 2008 kwam de SACD Adieu vous di van Fortuna uit bij Aliud Records. www.ensemble-fortuna.nl Als docente geeft Jacqueline workshops, cursussen en lezingen rond het thema muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente verbonden aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble "Camerata de Lelie" leidt. Voor meer informatie over Ensemble Fortuna klik hier.