16315 - Tutti frutti per il flauto dolce   GEANNULEERD
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor Blokfluitisten vanaf gemiddeld niveau
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Data 02 april 2016 t/m 03 april 2016
Tijd (-en) zaterdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Ester van der Veen, Kim Stockx
Prijs Derden: € 285,00 / Leden: € 255,00 / T/m 30 jaar: € 127,50
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 10,00
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum15 februari 2016   

We plukken de lekkerste vruchten van de fluitschaal tijdens dit weekend om je vingers bij af te likken. Je kunt genieten van de voldoening die samenspel geeft in zowel grote als kleinere ensembles. Nog niet zoveel ervaring? Geen probleem. Docenten Kim en Ester zorgen voor prachtige muziek waar iedereen aan mee kan doen. Zo maken we bijvoorbeeld kennis met de prachtige lijnen die te vinden zijn in de renaissance. Lijnen die een nog oudere gregoriaanse melodie omspelen of samen de bouwstenen vormen voor een verbazingwekkend geheel dat alle oren versteld doet staan. Of wat te denken van de prachtige koraalzettingen die componisten als Johann Sebastian Bach schreven ten tijde van de barok. Dat smaakt naar meer! Voorbereiding noodzakelijk.

Reacties van cursisten

Deelnemers over de docenten in 2014:

Leuke en deskundige docenten die elkaar goed aanvullen.

Ze kunnen beiden goed overbrengen hoe je knelpunten oplost.

wpe562f2c1_0f 2012-10-07 16 53 36 - kopie
Ester van der Veen

Ester van der Veen studeerde blokfluit bij Marjolijn van Roon aan het conservatorium van Enschede, bij Carsten Eckert aan  de Hochschule der Künste Bern (HKB) in Zwitserland en bij Heiko ter Schegget aan het Utrechts conservatorium. Na deelname aan masterclasses (mede dankzij het Willem Mengelberg Fonds) op het Amherst Early Music Festival in de Verenigde Staten startte ze met haar Masterstudie. Hiervoor studeerde ze gedurende één semester aan de Universität der Künste in Berlijn. In Nederland vervolgde ze haar studie aan het Utrechts conservatorium, weer bij Marjolijn van Roon en behaalde haar master in 2008. Zij masterclasses bij onder andere Daniel Brüggen, Dan Laurin en Han Tol en nam ze deel aan cursussen in Tsjechië, België, Italië en de Verenigde Staten.

Ester speelt in het blokfluitensemble Red Rose Four waarmee ze in 2008 een prijs won in de International Young Artist Presentation (IYAP). In 2011 maakte ze met dit ensemble de CD 'Dese Coxkens' en speelde Red Rose Four in de Kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam. Daarnaast is ze onderdeel van het barok ensemble Reharvoce waarmee ze in 2008 en 2010 te horen was in de Fringe concerten van het Festival Oude Muziek te Utrecht. Ook is ze actief als blokfluitdocente aan verschillende muziekscholen in Nederland en Duitsland.

Kim Stockx

Kim Stockx studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Dorothea Winter en Daniël Brüggen en volgde masterclasses bij o.a. Reine-Marie Verhagen, Peter van Heyghen, Sebastian Marq, Christina Pluhar, Wilbert Hazelzet, Frank de Bruine, Charles Toet en Patrick Ayrton. Kim behaalde eerste prijzen bij het Laureaten concours in Veldhoven in 2004 en het 24 karaats concours in 2005. Zij studeerde vervolgens barokfagot, klassiek fagot en dulciaan aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Donna Agrell, Wouter Verschuren en Alberto Grazzi.
Ze swerkte onder andere samen met dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Ton Koopman, Patrick Ayrton, Peter van Heyghen, Charles Toet, Jos Vermunt, Christina Pluhar, Andrew Parrot en Nicolette Moonen. Ook heeft Kim in binnen- en buitenland opgetreden met gezelschappen als het Residentie Bachorkest, Arcade Ensemble, Sinfoniëtta Geleen, La Ritirata, Dutch ArtWorks Ensemble en Red Rose Four en het European Union Baroque Orchestra.