Cursus


17307 - Zuid-Afrikaanse polyfonie
Soort cursus Nieuwe cursus
Bestemd voor zangers: sopraan, mezzosopraan, alt, tenor en bas minimaal 3 per stemgroep
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Data 08 april 2017 t/m 09 april 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum06 april 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Nguni, Sotho, Tsonga, Xhosa, Zulu…de Zuid-Afrikaanse bevolking is kleurrijk en het muzikale landschap is net zo levendig en divers. De traditionele vocale muziek begeleidt alle sociale bijeenkomsten en levensgebeurtenissen. Alles wordt bezongen. De liederen zijn divers, maar delen een aantal gemeenschappelijke kenmerken: ritme is belangrijker dan melodie, herhaling is de basis waarop improvisatie is gebouwd en beweging en lichaamspercussie wordt sterk aangemoedigd. We zingen tijdens de workshop liederen in talen van verschillende etnische bevolkingsgroepen. De Zuid-Afrikaanse liederen zijn heerlijk om te zingen en brengen een gevoel van saamhorigheid. Ze kunnen een mooie toevoeging aan elk koorrepertoire zijn.

.. meer informatie

Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent:

Heel inspirerend, grote energie, gedreven, zeer deskundig, uitstekend! Ik vond Tatiana heel goed, wat alles betrof. Voordoen, vaart erin houden, goed verzorgd met het boekje ruim vantevoren, goede repertoirekeuze. En een ontzettend enthousiaste leuke vrouw. Nog nooit ZO een goede docent gehad, en ik heb toch al vele cursussen meegedaan!
Dashiki_and_kufi IMG_1712
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.