16426 - All'improvviso
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor voor instrumentalisten, er wordt gespeeld op A 440 Hz.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 12 november 2016
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
Docent(-en) Robert de Bree
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: De cursusprijs is inclusief lunch!
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum10 november 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Wegens de grote belangstelling voor deze dag hebben wij een extra cursus toegevoegd op 4 februari a.s. ook in het Muziekgebouw aan't IJ. Klik hier.
Creativiteit stond in de baroktijd hoog in het vaandel van componisten en improviseren lag aan de basis van musiceren. De principes van improvisatie in de baroktijd zijn eenvoudig te leren. In de cursus gaan we in ensembleverband aan de slag met o.a. een ground, een canon en versieringen. Je zult ervaren hoe makkelijk het is om met eenvoudige bouwstenen zelf muziek te maken. Het geeft je meer inzicht in de opbouw van barokcomposities en het is bovendien bevorderlijk voor het samenspel. De cursus is niet alleen voor bespelers van oude instrumenten, maar voor alle instrumentalisten.

Boeken ter inspiratie
- 50 renaissance and baroque standards (Pascale Boquet en Gérard Rebours (2008))
- .. meer informatie

2016-0
Robert de Bree

Robert de Bree is blokfluitist, barokhoboïst, improvisator en docent. Hij reisde met zijn instrumenten de hele wereld over. In 2010 debuteerde hij als solist in het Concertgebouw in Amsterdam en hij speelde in veel ensembles, zoals The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman, L’Arpeggiata, AKAMUS, Budapest Festival Orchestra, Holland Baroque en o.l.v. Sir John Elliot Gardiner in de BBC Proms. Ook speelde hij met blokfluitist Erik Bosgraaf. Robert was succesvol op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Oude Muziek Concours in Brugge. Hij was jurylid van de Open Recorder Days Amsterdam samen met o.a. Marion Verbruggen en Bert Honig. Daarnaast werkte hij samen met Loes Luca, Karel de Rooy en speelde hij blokfluit in de bioscoopfilm Michiel de Ruyter.  Robert heeft een aanstelling als improvisatiedocent aan het Conservatorium van Den Haag. Hieraan is een tienjarig onderzoek voorafgegaan in het uitvoeren en onderwijzen van historische improvisaties met The Scroll Ensemble. Zijn overtuiging is dat iedereen kan improviseren. Kijk voor meer informatie op zijn website