16323 - Chanter comme Piaf
Soort cursus Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers (sopraan, alt, tenor, bas)
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 19 november 2016 t/m 20 november 2016
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Nadja Filtzer
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers12
Uiterste inschrijfdatum17 november 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Wat is er voor nodig om te kunnen zingen zoals Edith Piaf, vanuit hart en ziel? Op dag één werken we aan: Wat wil ik overbrengen en hoe? Een goede voorbereiding is het halve werk. Op dag twee komt accordeonist Oleg Fateev ons begeleiden en gaan we aan de slag met muzikaliteit en meerstemmige samenzang. Wat we hebben geleerd passen we toe met nadruk op loslaten en plezier. Verder komen aan bod: warming-up, zowel stemtechnisch als fysiek, ontspanningsoefeningen, ademhaling, stembeheersing, tekstbehandeling, uitspraak, inleving en overgave. Ter voorbereiding krijg je teksten en links naar het origineel toegestuurd.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014, op de oude locatie, Zonnewende in Sint Michielsgestel. Hier kun je het bekijken.

Klik hier voor een geluidsopname en foto's van het Tango-orkest o... meer informatie

maxresdefault
Nadja Filtzer

Nadja Filtzer is zangeres, all-round performer en docent. In 2009 won ze de publieksprijs in het Concours de la Chanso–Alliance Française, waarna ze ‘de Piaf van de 21e eeuw’ werd genoemd. Een theatertour volgde met ‘Chantango’ van Piaf tot Piazzolla. Sinds 2015 treedt ze op met ‘Vive Piaf’ met accordeonisten André Vrolijk, Peter van Os of Oleg Fateev, pianist Leo Bouwmeester en bassist Harm Wijntjes. Naast een opleiding tot actrice kreeg Nadja haar training als zangeres in lichte muziek en jazz. Ze vertolkt een breed repertoire, waaronder eigen nummers en vertalingen. Jazz, Musica Popular do Brasil, chansons, tango, Oost-Europese en Nederlandstalige muziek (smartlappen) en soul. Ze werkte als actrice, zangeres, entertainer en cabaretière bij verschillende gezelschappen. Met o.a. ‘The Esperanza on Ice Revueen ’Mijn Zwervend Hart’ toert ze door Nederland. Nadja ; "Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament." Voor meer info: http://www.nadjafiltzer.nl