Cursus


16324 - Arabische zang
Soort cursus Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 19 november 2016 t/m 20 november 2016
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anass Habib
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum17 november 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Kijk hier voor de extra toegevoegde dagcursus op 14 januari.

Arabische zang kenmerkt zich door de nadruk op de melodie zelf, los van het harmonische systeem zoals dat bestaat in westerse klassieke muziek. Om die reden zit Arabische zang vol met versieringen en complexe ritmes. Om de verschillende stemmingen en gevoelens in de muziek uit te drukken wordt er gebruik gemaakt van maar liefst 48 verschillende maqams (toonladders). In deze workshop studeer je vijf klassieke Arabische liederen in uit verschillende landen, met verschillende maqams en ritmes, waarbij aandacht is voor de zangtechniek, versieringen, vertaling van de tekst, uitspraak en interpretatie. Je krijgt de bladmuziek met fonetische tekst en de vertaling... meer informatie

hosrow_and_Shirin index
Anass Habib

Anass Habib is geboren in Fez, Marokko in 1980. Hij zong al vanaf zijn 5de klassieke Arabische melodieën met zijn familie. Op zijn 12de gaf hij zijn eerste soloconcert in Fez. Hij studeerde in Syrië twee jaar klassieke Arabische zang, traditionele Syrische zang en middeleeuwse kerkmuziek uit het Midden-Oosten in het Arabisch, Aramees en Grieks. Hij vervolgde zijn zangstudie in Libanon bij Ghada Shbeir waar hij o.a. werkte aan zangtechnieken en Aramees en Byzantijnse repertoire. Daarna ging hij naar Parijs om te studeren bij Marie Keyrouz. Anass is nu een veelzijdig zanger van oude en klassieke Arabische muziek en specialist op het gebied van heel oude christelijke liederen en Aramees repertoire. Om zich ook als docent te bekwamen studeerde hij vervolgens in Lyon op het Cefededem Instituut, waar hij in 2014 zijn diploma behaalde als docent traditionele zang en percussie. Anass gaf concerten in Marokko, Syrië, Libanon, Turkije, Frankrijk, Luxemburg, Polen, Zuid-Afrika en Nederland. Met zijn warme, diepe stem en grote bereik is hij goed in staat emotie en toewijding uit te drukken. Zijn repertoire omvat liederen uit veel landen en beschavingen: van de grote Libanese diva Fairouz tot de Egyptische Oum Kalthoum en van de Syrische Sabah Fakhri tot de Libanese Marcel Khalife, van soufi gedichten tot maronitische (vroegchristelijke) melodieën en middeleeuwse Sefardische liederen uit Andalusië. Voor meer informatie kijk op zijn website.