16204 - Musiceren met kerst
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor instrumentalisten (maximaal 2 pianisten) en zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 22 december 2016 t/m 27 december 2016
Tijd (-en) Aanvang donderdag om 16.00 uur, einde dinsdag om 10.00 uur.
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Reinout Godschalk, Hanny Geerlings
Prijs Derden: € 835,00 / Leden: € 795,00 / T/m 30 jaar: € 397,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 75,00
Max. aantal deelnemers36
Schrijf je in voor deze cursus

VOL VOOR PIANO

‘Een kerstcruise, maar dan in de bossen van Brabant,’ zo werd deze kerstweek getypeerd door een cursist. De kerstweek is de ontspannen jaarafsluiting van Huismuziek. Er is ruimte voor een goed gesprek, lekker eten, een wandeling of een Jan van Haasteren-puzzel, maar muzikaal is er ook voor ieder wat wils. Instrumentalisten musiceren in het orkest, zangers in een koor of vocaal ensemble. We pakken grote en kleine klassieke werken aan, maar ook lichte muziek komt aan bod. De docenten arrangeren de muziek aan de hand van de aanmeldingen. Naast het orkest en het koor, zingt iedereen in het koor, en spelen de blokfluitisten in een eigen ensemble. Tijdens het vrij musiceren is er gelegenheid om in diverse samenstellingen te musiceren.

Reacties van cursisten

Deelnemers in 2015 over de cursus:

Goed georganiseerd en afwisselend. Ook heel relaxt. Ideaal voor de Kerstdagen.

Heel afwisselende muziekkeuze, en lekker veel kerstmuziek.

De docenten waren beide zeer inspirerend, hun aanpak prettig. Goede tips en niet moeilijk doen.

Er was bij beide een goede uitleg over de stukken, goede directie en voldoende tijd om aandacht aan details te geven.

web musiceren met kerst Huismuziek zang web musiceren met kerst Huismuziek
Reinout Godschalk

Reinout Godschalk studeerde schoolmuziek, koordirectie en elektrotechniek. Hij gaf voor Huismuziek jarenlang de jongerenweken en ook veel andere cursussen. Als vormgever en regisseur maakt hij zijn eigen muziektheaterproducties, onder meer zeven musicals voor groep 8. Momenteel werkt hij als pianodocent, koor- en orkestdirigent, arrangeur en theatermaker.

Hanny Geerlings

Hanny Geerlings studeerde aan het conservatroium blokfluit, bijvak piano en zang. Zij heeft een privépraktijk en is dirigent van blokfluitensembles (HM Groningen) en koordirigent. Matthäus Project Haren: iedereen kan leren de Matthäus Passion te zingen. Sinds 1997 lid van het NNCK (koor van het NNO). Hanny ontwikkelt cursussen en workshops, ook voor bedrijven en instellingen. Initiatiefnemer en organisator van de Noordelijke Blokfluit Band Dag (2011 en 2012 in Haren Gn) en van het Matthäus Project Haren (iedere maand een zaterdag, sinds februari 2012). Kijk hier voor meer informatie. Hanny is bestuurslid van Huismuziek Nederland en voorzitter van Huismuziek Groningen.