Cursus


17301 - Barokke bouwwerken
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor strijkers, een luitist en een klavecinist of organist
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 januari 2017 t/m 22 januari 2017
Tijd (-en) aanvang zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Mimi Mitchell
Prijs Derden: € 285,00 / Leden: € 255,00 / T/m 30 jaar: € 127,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Doorgaans kunnen we aan alle kamerwensen voldoen, maar we kunnen dit niet garanderen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum16 januari 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Klavecinist/organist gevraagd!

De mooiste barokmuziek is vaak gebouwd op een herhaalde baslijn of een herhaalde harmonie, chaconnes en passacaglia’s bijvoorbeeld. Denk aan de prachtige Chaconne van Bach voor vioolsolo – allesbehalve saai, ondanks de herhaling! In deze cursus spelen wij drie werken gebaseerd op deze bouwstenen: de passacaglia van Marini; de opgewekte Chacony van Purcell met het thema dat elke partij met ieder zijn eigen variatie laat horen; en tot slot de prachtige en interessante derde suite van Mensa Sonora van Heinrich Biber met als hoogtepunt het voorlaatste deel, de chaconne, waarin de muziek letterlijk door alle partijen stroomt... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over docent en cursus:

Docent is heel professioneel en een prettig persoon. Heel betrokken en zeer inspirerend!

Attributes_of_Music
Mimi Mitchell

Mimi Mitchell studeerde zowel musicologie als viool in haar geboorteland Amerika en kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam. Als medeoprichster van The Locke Consort won zij met dit ensemble eerste prijzen op concoursen in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. Mimi speelt met diverse vooraanstaande oude muziekensembles zoals In Stil Moderno en The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman in Nederland, Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel en Currende o.l.v. Erik Van Nevel in België. In haar musicologisch onderzoek heeft zij veel onbekende composities onder de aandacht gebracht en recentelijk is zij gepromoveerd op De herleving van de barokviool. Zij is een veelgevraagd gastspreker en docent voor o.a. lezingen en masterclasses in Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Mimi geeft les op het conservatorium van Amsterdam.