17313 - Muziek voor advent en kerst
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor
blokfluitisten. Geef bij opmerkingen op het inschrijfformulier op welke instrumenten je bespeelt en mee kunt nemen... meer informatie
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 december 2017 t/m 17 december 2017
Tijd (-en) zaterdag 10.00-zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Bert Honig
Prijs Derden: € 305,00 / Leden: € 275,00 / T/m 30 jaar: € 137,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum16 december 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL!

Het repertoire voor de periode van advent en kerst is oneindig. We spelen een gevarieerd programma met Engelse Christmas carols, en muziek uit de barok en de renaissance. We gaan onder meer werken aan twee dubbelkorige stukken: Ecce Dominus veniet van Michael Praetorius en O magnum mysterium van Giovanni Gabrieli. We spelen in een dubbeloctet op a = 440 met zo veel mogelijk blokfluiten, en vooral ook graag met veel tenoren en bassen, c-bas en subbas. Geef op bij je inschrijving op welke instrumenten je wilt spelen. Voorbereiding noodzakelijk.

meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig, zeer inspirerend, erg fijne docent, helder in zijn uitleg, het is genieten met hem'.
'Gaf positieve feedback, deed zijn best om alles eruit te halen wat erin zat'.
'Bert blijft het hele weekend gemotiveerd en betrokken!'
'Ik leer er erg veel van. En het resultaat is ook erg mooi'.

Angels-with-trumpets
Bert Honig

Bert Honig studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Marijke Miessen, Walter van Hauwe en Kees Boeke. Van 1986-2023 maakte hij deel uit van Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Met BRISK volgde hij interpretatielessen bij Frans Brüggen, gaf hij talloze concerten in Nederland, vele Europese landen, Canada en Noord en Zuid Amerika, en trad hij op bij gerenommeerde festivals. Hij is met BRISK op meer dan tien door de pers zeer goed ontvangen cd's te beluisteren.
Bert Honig werkte ook mee aan concerten en cd-opnames van de Amsterdamse Bachsolisten o.l.v. Richard Egarr en Roy Goodman. Verder geeft hij regelmatig concerten met Musica Batavia, en met Mimi Mitchell en Christina Edelen. Met sopraan Judith van Wanroij en klavecinist Johan Hofmann vorm hij de kern van het ensemble Le Nouveau Concert. Hij is werkzaam als privédocent blokfluit en gaf workshops en masterclasses over de hele wereld. Met Musica Batavia geeft hij ook zomercursussen in Frankrijk. Bert Honig was jarenlang een van de drijvende krachten binnen de organisatie van de SONBU. Tegenwoordig is hij de juryvoorzitter van het concours van de Open Recorder Days Amsterdam.