Cursus


17313 - Muziek voor advent en kerst
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor
blokfluitisten. Geef bij opmerkingen op het inschrijfformulier op welke instrumenten je bespeelt en mee kunt nemen... meer informatie
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 december 2017 t/m 17 december 2017
Tijd (-en) zaterdag 10.00-zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Bert Honig
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 305,00 / Leden: € 275,00 / T/m 30 jaar: € 137,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum16 december 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL!

Het repertoire voor de periode van advent en kerst is oneindig. We spelen een gevarieerd programma met Engelse Christmas carols, en muziek uit de barok en de renaissance. We gaan onder meer werken aan twee dubbelkorige stukken: Ecce Dominus veniet van Michael Praetorius en O magnum mysterium van Giovanni Gabrieli. We spelen in een dubbeloctet op a = 440 met zo veel mogelijk blokfluiten, en vooral ook graag met veel tenoren en bassen, c-bas en subbas. Geef op bij je inschrijving op welke instrumenten je wilt spelen. Voorbereiding noodzakelijk.

meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig, zeer inspirerend, erg fijne docent, helder in zijn uitleg, het is genieten met hem'.
'Gaf positieve feedback, deed zijn best om alles eruit te halen wat erin zat'.
'Bert blijft het hele weekend gemotiveerd en betrokken!'
'Ik leer er erg veel van. En het resultaat is ook erg mooi'.

Angels-with-trumpets
Bert Honig

Bert Honig studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Marijke Miessen, Walter van Hauwe en Kees Boeke. Sinds 1986 maakt hij deel uit van Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Met BRISK volgde hij interpretatielessen bij Frans Brüggen, gaf hij talloze concerten in Nederland, vele Europese landen, Canada en Noord en Zuid Amerika, en trad hij op bij gerenommeerde festivals. Hij is met BRISK op meer dan tien door de pers zeer goed ontvangen cd's te beluisteren.
Bert Honig werkte ook mee aan concerten en cd-opnames van de Amsterdamse Bachsolisten onder leiding van Richard Egarr en Roy Goodman. Verder geeft hij regelmatig concerten met Musica Batavia, met violiste Mimi Mitchell en klaveciniste Christina Edelen. Bovendien vormt hij samen met sopraan Judith van Wanroij en klavecinist Johan Hofmann de kern van het ensemble Le Nouveau Concert, dat vrijwel elke zomer optreedt in het Peter de Grote Festival.
Hij is werkzaam als privédocent blokfluit, en gaf workshops en masterclasses in Nederland, Duitsland, Engeland, Tsjechië, Portugal, Canada en Taiwan, en gastlessen aan de conservatoria van Enschede en Utrecht. Met Musica Batavia geeft hij sinds 2011 ook zomercursussen in Frankrijk.
Bert Honig was jarenlang een van de drijvende krachten binnen de organisatie van de SONBU (Stichting Open Nederlandse Blokfluitdagen Utrecht). Tegenwoordig is hij de juryvoorzitter van het concours van de ORDA (Open Recorder Days Amsterdam). Hij maakte ook deel uit van het productieteam van festival De Muze van Zuid, waarin veel aandacht werd besteed aan Nederlandse muziek van de renaissance tot nu.