Cursus


18329 - Blazersweekend
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor dwarsfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, fagottisten en hoornisten. Geen BASklarinet!
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 15 december 2018 t/m 16 december 2018
Tijd (-en) Start zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Ingrid Slangen, Francien Post
Prijs Derden: € 270,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 10,00
N.B.: de prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum13 december 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Samen muziek maken in een kwintet met vijf verschillende houtblaasinstrumenten levert een rijkdom aan kleuren. Het vraagt om samenwerken en goed naar elkaar luisteren. Het is de kunst om elkaars rol te onderkennen! Het samen onderzoeken, ontdekken en afspraken maken, zorgt voor een gezamenlijke interpretatie en dat maakt samen musiceren uniek. Hierbij is vooral belangrijk: lekker durven en doen!

In dit blazersweekend zal, na een gezamenlijke start, een kwintetindeling gemaakt worden, waarna gecoacht zal worden op de vaardigheden van het kwintetspel. We gaan aan de slag met een bewerking voor kwintet van de Petite Symphonie van Charles Gounod: prachtige muziek met een interessante partij voor iedere speler... meer informatie

IMG_0430
Reacties van cursisten

'De docenten vulden elkaar mooi aan, een goed koppel!'
'Uitdagend om mensen van verschillend niveau goed te laten samenspelen, dat ging prima'.

Ingrid Slangen

Ingrid Slangen behaalde haar diploma muziektherapie in Amersfoort. Vervolgens studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in het spelen en begeleiden van kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent twaalf jaar lang aan de Muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich onder andere toelegde in het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Zes jaar lang was Ingrid Slangen dirigent van het opleidingsorkest van de ‘Corus Harmonie’ in Beverwijk. Door schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam te gaan studeren kon ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden nog verder verdiepen en kreeg ze een baan als muziekdocent op een middelbare school. De veelzijdigheid van Ingrid Slangen komt naar voren als je de diversiteit van haar werk bekijkt: muziek- en CKV-docent op een middelbare school, een eigen klarinetpraktijk en de begeleiding van twee klarinetensembles. Daarnaast dirigeert ze het opleidingsorkest Liefde voor Harmonie in Roelofarendsveen en Jong Arti in Alphen aan den Rijn. Ze valt regelmatig in als repetitor bij andere orkesten/ensembles en is een veelgevraagd ensemblecoach. Ingrid Slangen is ook als uitvoerend musicus actief in diverse kamermuziekensembles waaronder het Aglaia-ensemble.

Francien Post

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant. In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Ze volgde masterclasses bij o.a. William Bennett, Geoffrey Gilbert en Peter-Lukas Graf. Na haar opleiding bezocht ze de traversospeler Jed Wentz, om haar barokspel te perfectioneren. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles – o.a. het Collegium Musicum Judaicum, het Meander Ensemble (sopraan, fluit, klarinet,en piano), het trio Tramontana (met harp en mezzo-sopraan) en het Ensemble Caméléon, waarmee ze regelmatig optreedt in binnen- en buitenland. Ook speelt zij in duo-combinaties, natuurlijk met Corien van den Berg, maar ook met harp en sopraan. Ze is regelmatig als soliste betrokken bij diverse projecten. Als docente was zij jarenlang werkzaam bij muziekschool Peter van Anrooy. Sinds 1996 heeft ze in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk. Daarnaast verzorgt ze diverse workshops, bijvoorbeeld over houding, ademhaling en duo-repertoire. Sinds enkele jaren jureert Francien Post bij het Benelux Fluit Concours. Zodoende is ze goed op de hoogte van het fluitspelniveau in Nederland en omliggende landen. Ze leidt blazerrepetities bij diverse amateurorkesten en geeft regelmatig kamermuziekcursussen, o.a. voor Kamermuziekcontact. Sinds 2006 werkt Francien voor de Stichting Flutonicon aan het opzetten van een examineringsysteem voor leerlingen van privédocenten.